schysta klubben!

Min bror ringde mig idag och sa att han var på väg hem till mamma och pappa för att säga hej. Han nämnde också att han hade med sig sin bästa vän och hans flickvän för att de ville hälsa på Chico. När jag förklarade för honom och sa att Chico och älskling inte var med så fick jag svaret "Jaha, men då kommer vi inte. Vi ville träffa Chico, men jag kommer över imorgon så vi ses då. Hej då!" Det är beviset hur mycket min bror tycker om mig och bryr sig om mig. Fast sen blir jag glad för att han tycker om min hund och vill visa upp honom för sina kompisar. Men jag har ju bilder på Chico!
Jag kommer att hämnas när han får barn! Ska enbart hälsa på för att gosa med bebis och sen gå! Så det så!

Idag fick jag en snabb känsla av längtan efter barn, känslan varade dock bara i ett par sekunder. Jag blev rädd! Jag har inte tid till att tänka på bebis, jag har tvilling-gen i släkten! Fast att vara gravid är så underbart för då kan man ha en ursäkt till att ha sötsug och kunna småäta hela tiden och det är lag på att mannen i sitt liv ska göra som man säger. Hade inte suttit fel. NEJ!  För tidigt, jag har inte ens hunnit fylla 19 än. Fast det gör jag om bara några veckor, tjohoo! Min önskelista finns på bloggen, glöm inte att titta!


Nu ska jag ner och lägga mig i soffan.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda


En flaska saft, 2 äpplen och lite nötter!

Så nu sitter jag på tåget hem till min kära hemort. Satt och solade på perrongen i Älmhult och njöt av solen för en gångs skull. Hoppas att vädret är lika fint i Skåne så att jag slipper att frysa. Syrran ringde innan tåget kom och undrade när jag kom hem, hon hade lite panik om hon skulle hinna hem och städa innan jag och päronen kom hem. Om jag känner min syster rätt så ser nog huset ut som om en bomb av stök har smällt. Haha! 

Mina torsdagsplaner sprack för någon timme sen, Noras pappa fyller år så vi kunde inte träffas. Attans banankaka att han skulle fylla år precis då när jag kommer hem. Man vet aldrig när jag kommer hem nästa gång. Men men, grattis pappa Samawi på födelsedagen och hoppas att du får en trevlig födelsedag. Jag får nöja mig med att umgås med mina förälder. Men det är inte så dumt det heller. Jag vet en sak som jag ska försöka göra nu när jag är här nere, spela golf! Okej inte gå ut på banan och spela 18 hål utan mer köpa några spannar och slå ut ett par bollar, se om jag har kvar mina kunskaper. Det är mysigt att spela  golf, rensa lungorna, motionera och samtidigt ha kul med att ta ut sin ilska på en boll ( om man nu har någon ilska).  Ni som tycker om att spela golf så kan jag rekommendera Bokskogens golfklubb. Den är trevlig med både lagom lätta och väldigt svåra hål. Det finns speciellt ett hål som jag hatar att gå ut på. Den ligger precis vid restaurangen och det är bara ett tee och farway är enbart en stor jäkla damm (ursäkta min franska) och sen kommer greenen. Det är ytterst omöjligt att slå över dammen, så utöver ångesten över om man kommer över dammen så har man också ångest över att folk inne i restaurangen  ska se en när man skjuter boll på boll ner i vattnet.


En sak jag kom på nu när jag sitter här är att jag tycker att man ska utrusta alla öresundståg med trådlöst internet! Om man ser det på den ekonomiska biten så tjänar folk pengar på att tågen har internet på tåget för då kan de som pendlar på långt avstånd jobba samtdigt som de åker till och från jobbet. Vi ungdomar som går i skolan kan göra skolarbeten på vägen hem, ibland så behöver man internet när man ska skriva skolarbeten. På så sätt så vinner alla på det. Men visst, de måste höja prisen på tågresorna, men det gör dom ju ändå. Så det är bara att slänga på en krona till så har man tjänat in de kostnader på 6 månader.



Nej nu får jag sluta skriva!


Vi hörs och ses!

Kram Amanda


I'm coming back to my hometown!

Imorgon bärs det av till Stp i några dagar för att fira mammisen och träffa lite polare. Ska bli kul att komma hem och få lite "semester". På ett sätt vill jag inte åka för jag är rädd att min älskade sambo ska gilla tystnaden och att få ha hela sängen för sig själv och på så sätt bestämmer sig för att han vill att jag ska stanna längre. Haha! Fast det kommer aldrig att hända ! På ett annat sätt så kommer det att bli skönt att få umgås med familjen lite och mina vänner oc att få sova helt ensam i en säng. Det saknar jag faktiskt lite, men förmodlingen kommer jag att ta tillbaka det redan efter 10 minuter jag har känt på att ligga ensam i sängen.

Lyktan i lördags blev en succé förresten, mamma, pappa och johanna hade det jätte roligt och jag med för den delen. Jag glömde min rosa kamera så tyvärr så har jag inga bilder ifrån Lyktan. Förfesten var lyckad uppe på vår veranda, som vi lyckades trycka in hela 12 pers på. Inte illa för en veranda som man bara får plats med ett fyrmanna-bord.
För en gångs skull så dansade jag mycket, men det var Black Jack så jag gjorde ett undantag. Fick en dans med pappa, syrran och älskling. Pappa lyckades däremot att trampa mig på min lilla tå så att det började blöda och nu är den lite svullen. Men så går det när man har öppen tå på skorna och när man inte har tungan rätt i mun.
Vid halv 2 skuttade vi hem och pumpade upp luftmadrass. Jag hittade ett hål i madrassen och sån gentleman som min sambo är så erbjöd han sig att sova på madrassen och så tog jag soffan. Men klockan sex på morgonen hittade jag honom raklång på golvet, då var madrassen helt platt. Haha! Ganska glad över att han erbjöd mig soffan, han behövde ju inte fråga två gånger precis.



Idag har jag inte gjort så mycket, varför ändra på traditioner? Var hemma hos svärförälderna och åt middag och sen stack jag hem och kollade på Transformers. Vet någon förresten om Transformers 2 har kommit ut på dvd än? Eller den har kanske inte ens släppts på bio? I alla fall, har den kommit ut på dvd så önskar jag mig den i födelsedagspresent.
Har funderat lite på resten av listan. Inte så mycket och ganska enformigt!

  • Presentkort på Gina Tricot
  • Presentkort på Carlings
  • Presentkort på Din Sko
  • Nytt mått, sånt man mäter mjöl och sånt till bakning
  • Transformers 2 (om den finns på dvd)
  • "Leila bakar" kokbok
  • Muffins ugnsform
  • Cool brödkorg

Reserverar för borttagning och tillägg!

Nu tackar jag för ikväll.

Vi ses och hörs!
Kram Amanda


Done!

Tvätten är färdig!  Vare hälsad min gud!  3 maskiner tvätt är fixad och allt får plats på en ihopfällbar tvättställ. I'm proud.
Även goda nyheter på Girls from the Consensum fronten!  Jag har läst att en viss tjej har förlovat sig och ska flytta till Sthlm till september, grattis stumpan säger jag bara. Är jätte glad för din skull och att ert förhållande har hållt så bra och ni är så söta tillsammans!!!

Annars så är läget lugnt i huset on The Hills. Båda softar vid datorerna, älskling gör en hemsida om sig själv. Egocentriska behov eller vad säger ni? haha. hade varit en sak om han hade skaffat en blogg som vi andra gör, nej han gör en .com hemsida om sig själv.



Nu till något helt annat!  jag har 4 myggbett på samma fot! Inser ni hur det kliar? har redan kliat sönder 2 av dom.


Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Tidig morgon!

God morgon på er ute i Sverige. Idag blev man väckt av en hyperaktiv rottweiler vars uppdrag var att utföra så mycket busheter som möjligt uppe i sängen på så kort tid som möjligt. Hade det inte varit min hund så hade jag nog fotat hunden i huvudet och sen somnat om, klockan 6 på morgonen är lite väl för tidigt för mig att gå upp. Allt slutade med att min kära pojkvän tog ner honom och sen somnade på soffan och jag stannade kvar i sängen och kollade på Anaconda. Äcklig film säger jag, usch! Jag ska aldrig åka ut i djungeln och leva som Baloo för man vet aldrig om de har rätt i Anaconda filmerna om att de finns ormar på typ 20 meter och 1 meter i diameter. Fast visst sen i filmen så anser de att det finns en röd blomma som gör att man lever längre så jag tror att på en skala på 1-100 så tror jag att chansen med att de ska finnas en sån stor Anaconda är nog väldigt liten.


Idag ska jag nog inte göra så mycket, de vanliga sysslorna för en husägare. Rensa rabatter, tvätta och öhm? spela The Sims? Det hade varit roligt.

Ni får mer uppdateringar senare idag om vad jag har gjort i mitt otroligt intressanta liv!

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Here comes the rain!

Igår åktes det till Harasjömåla för att fånga lite fishy fishes. Självklart är jag analfabet inom flugfiske så jag satt bara på rumpan och åt chokladmuffins och drack kaffe. Ibland fick jag för mig att jag skulle göra en barkhög men Chico kom alltid och nosa sönder den. Älskling fick 2 st regnbågar och lilla Tony Montana fick också 2 st. Tack och lov för det, annars hade vi fått höra hur duktig Montana är på att flugfiska. Efter att 6 timmar hade gått vid sjön så åkte vi till O-Town och köpte pizza, tack Montana för att du bjöd på dom.
Efter vi hade krängt våra pizzor så intog vi våra vanliga positioner alltså älskling vid datorn och jag i soffan.
Vi hade tur med vädret, det skulle regna hela eftermiddagen enligt SMHI men regnet kom inte förrän vid halv 7 på kvällen och det tackar vi för. Annars hade jag inte varit en trevlig tös i skogen om jag hade varit tvungen att sitta ute i regn utan att ha någon möjlighet till att ta mig hem.


Idag bestämde vi oss för att vara duktiga! Älskling klippte gräset, trimmade de höga gräset, staplade sten och stockar. Jag diskade 1 veckas disk, städade toaletten, dammsög hela huset, torkade golv, bäddade och la in kläder på sin rätta plats. Allt detta beror inte på att vi båda drömde om att vi skulle vara duktiga och inte slösa bort en dag till framför dumburkarna utan mina förälder kommer upp och hälsar på nu på lördag och jag tror att de inte hade uppskattat att en dammråtta skulle försöka käka upp dom under natten. Så nu är det fint i huset och jag tror att jag ska föbjuda älskling att gå på toaletten nu fram tills mamma och pappa kommer.



Jag tror faktiskt att min sambo pratar i sömnen. För någon natt sen vaknade jag upp helt skräckslagen av att älskling drar i mig och säger till mig att akta mig för en ruta och att jag inte skulle välta ner den från sängen. Jag vänder mig bort för att se vilken jäkla ruta han pratar om och ser att det inte finns någon ruta som står och lutar sig mot sängen. jag frågar honom vilken ruta han menar och då blir han skit sur och svarar att han inte alls vet vilken ruta jag pratar om.
Vet någon vilken ruta han pratar om? I'm confused!



Snart är det fotbollsträning och jag som är en fotballwife ska sitta på bänken och kolla på. tjoho, jag bara ser hur regnet lurar i trätopparna och väntar på att jag ska komma ner till fotbollsplanen och sätta mig ner för att sen vara helt dyngsur inom 5 minter. Undrar om jag inte ska stanna hemma och lägga mig i soffan med en kopp the och titta på Sex and The City - The movie för andra gången denna vecka. Älskar den filmen! jag gråter alltid när Carrie slår blommorna i huvuvdet på Big ( you go girl!) och sen ligger jag alltid dubbel av magsmärtor från mitt skratt när Charlotte skiter på sig i Mexico. Min favorit replik i filmen är när de sitter i restaurangen på hotellet i Mexico och pratar om äktenskap och män när Miranda och Samantha säger " The good guys screw you, the bad guys screw you and the rest of them don't know how to screw you" jag tycker faktiskt att de har en viss poäng men det är en tolkningsfråga.

Vet ni vad? Nu kom regnet.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Flugmat och socialtanten!

Idag har det hänt 3 hemska saker i mitt liv.
1. Jag hade inbrott hos min en Sim idag när jag spelade, hon hade inte alls mycket pengar. Jag var bestämd med att jag inte skulle fuska mer efter att jag hade byggt färdigt. Vet ni vad tjuven tog? Han tog min stora tv! Dumma tjuv.


2. Efter inbrottet så blev min sim deprimerad för att tjuven var där och sen att hon inte hade något umgänge så hon ville inte göra något. Så jag fick vräka henne och göra en ny familj till huset, fast dem var två istället. Dom blev kära och skaffade barn men bara för att dom inte sprang till bebisen direkt när ungen skrek så kom socialtanten och tog barnet ifrån dom! Vad är det egentligen?  Så är det inte i verkligheten, lite verklighetsbaserat måste ju spelet vara? Eller?


3. Jag och Daniel skulle hem till svärmor för att äta smörgåstårta. Vet ni vad som hände? Vi stannade till för att chico skulle kissa så skrattade jag åt något och så flög det in en fluga i munnen och jag blev så chockad så istället för att försöka få tag på den för att spotta ut den så drog jag in luft så att flugan flög med ner i halsen på mig så att jag svalde den! jag höll på att spy, så äckligt! Visst jag fick ju i mig lite i magen, för jag var rädd att jag inte skulle gilla smörgåstårtan. Så flugan blev min backup, men hur mycket mättar en fluga egentligen? Det är ju som en piss i nilen för mig.

Men smörgåstårtan var inte så dum som jag trodde faktiskt. Hör och häpna snorky och gudrun! Jag tyckte om tårtan, jag åt 2 bitar och lyssna nu, det var räkor i den! Jag är stolt över mig själv.
det var trevligt, vi åt och mobbade svärfar och drack kaffe.
Sen gick vi en runda i byn innan vi gick hem till The Hills igen.


För att inte uppröra min kära syster ännu mer idag så ska jag även tillägga att min syster har namnsdag idag och även på torsdag. Grattis Grattis, men tyvärr får du ingen prinsesstårta av mig. Tyckte alltid att det var fuskigt att syrran hade namnsdag 2 gången på en vecka. Det blev så mycket tårta till henne och de va sån som jag inte kan äta heller så de va extra fuskigt! Jag själv har ju typ 4 månader mellan mina namnsdagar! 

Nej nu hörs och ses vi!
Kram Amanda

Jobbfront

Fick ett samtal igår av kära svägerskan med underbara nyheter. Personalchefen på hennes jobb frågade efter mig när hon kom tillbaka från sin semester. Så hon fick mitt namn och nummer och kanske ringer till september för introduktion =)  tjohooo, äntligen!  Hoppas bara att hon gör det nu. Eftersom jag är utbildad undersköterska så går jag före alla vårdbiträden också så de kan finnas en stor chans att jag får några timmar.

Frågan är nu om man ska ringa mamma och berätta om nyheten eller ta de lugnt fram tills i slutet av augusti för att se om hon hör av sig? Känns som att jag kanske tar ut vinsten i förväg om jag säger de till alla och så blir jag bara besviken sen när hon kanske inte hör av sig. Detta är jobbigt!

Nu ska jag spela lite The Sims och sen vid 5 bär de av till svärförälderna och fira en försenad födelsedag med smörgåstårta.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Ps. Om ni har önskemål om vad jag ska skriva så är det bara att dra iväg ett mejl eller något. Vill ha lite tips om vad ni vill att jag ska skriva.

Besvikelse

Jag kom inte in på den utbildningen som jag sökte nu till hösten. Eller jag är reserv på plats 291 så om jag ska få komma in måste 291 personer först tacka nej till programmet. Jag säger bara lycka till! Men men andra antagningsbeskedet kommer mellan den 5 - 10 augusti så vem vet?  Jag kanske får tur i sista minuten, men om jag ska vara ärlig så har hoppet försvunnit ur min kropp just nu. Jag hade ställt in mig på att jag skulle läsa till sjuksköterska och komma upp en steg i karriären, men det får vänta.

Sitter och tittar ut genom fönstret och tittar ut på regnet, skönt med lite regn. Slipper man att ha skundkänslor för att man sitter inne vid datorn. Ska spela The Sims sen tänkte jag, jag har satt ett mål för mig att jag ska fylla alla kvarter med stora lyxiga hus med olika familjer. Sambon min tycker att jag är löjlig för att jag fuskar som en dåre, men man kan inte bygga lyxhus utan pengar ju. Hallå?


 Förresten så skickade min kära bror en massa låtar till mig igår, man tackar man tackar! Så jag har ett tips för er som tycker om musik som handlar om kärlek och bekymmer. Trapt - Ready When You Are är väldigt bra låt som har en väldigt bra text, ett tips för er som undrar vad som händer inne i huvudet på er pojkvän/flickvän. En annan låt är 30 Seconds To Mars - The Kill den är ingen sån aggressiv skrik låt hela låten igenom, visst det skriks men den har en ton i alla fall som mer dras att sjung hållet än bara skrik. Väldigt bra. Keri Hilson feat Ne-Yo och Kanye West - Knock you down är också väldigt bra, den har jag skrivit om innan men vill bara påminna er om den. Låten handlar också om kärlek och vilken kraft den kan ha. Papa Roach - Hollywood Whore är en låt som handlar om Hollywoods trash som plastikopererar sig och festar natten in och ut. Ganska rolig. Ett plus till låten är att sångaren är uber snygg. Han är programledare för Scared på MTV. En annan låt som Papa Roach har gjort är March out of the darkness som handlar om förändring och ger faktiskt lite hopp för de som är rädda att ta steget till tuffa ändringar i livet. Teddy Geiger föll jag för när jag kollade på Cribs på MTV igår. Han sjöng en låt som heter These Walls och tro de eller ej, han fick mig att tänka på Gavin Degraw och hans Chariot jag kan verkligen rekommendera Gavin Degraws första album. Otroligt bra, innehåller mycket piano och mycket halvlugn musik. Perfekt för en mysstund med pojkvännen eller när du ska ta ett bad.


Vi var och åt middag hos svärförälderna idag, mycket mumsigt. det blev köttfärslimpa, nypotatis, brunsås och lingon!  Min favorit, jag älskar husmanskost. Efterrätt blev de chokladglass och kaffe. Satt som en cricketklubba på smalbenet! Så denna dagen räddades med lite ordentlig mat i magen och en nypa frisk luft. Sen bär det av kanske in till Olofström på inflyttningsfest hos Finnen, får se vart vinden blåser oss mot.


Måste erkänna också att jag börjar saknar mam och pap lite nu, men tur så kommer de upp tills den 25 för att dansa till Black Jack som kommer till lilla Vilshult. Ska bli jätte trevligt.

Nu ska jag spela The Sims!

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Hår

Mitt hår har fått mycket stryk nu på sistonde. Senast var den 2 juni då jag dagen innan min bal bestämde mig för att blondera mitt hår IGEN! Jag hade världens längsta utväxt och på bal vill man ju vara fin så jag bestämde mig för att färga det hemma. Jag valde samma färg som min svägerska för jag tyckte att hon hade en härlig blond färg som jag har velat ha hur länge som helst. Jag kan inte färga mitt hår själv för det är för långt så jag bad min sambo att färga det på mig, big mistake! be aldrig någon kille som inte är intresserad av hår eller som inte har stort tålamod. Första gången vi färgade håret så blev det helt fel, han hade missat på flera ställen och håret var gult. Så panikslaget ringde jag till mamma nästa dag och tvingade henne att färga om det till mig, då blev det de 3e paketet som jag använt på 2 dagar. Efter att mamma hade färgat håret så blev det i alla fall helt täckt med färg men det var riktigt guldgult, eller som min mammas frisör sa dagen efter : Kissgult!
Frisören tvingade mamma att köpa silverschampoo til mig och det hjälpte faktiskt, det kissgula gick ner till det vita hållet och jag kom överens med mamma att nästa gång jag skulle färga mitt hår så skulle färgen gå mot det bruna hållet så att färgen matchar mina ögonbryn lite mer.
Nu är det snart dags att färga håret igen för min utväxt ser rolig ut. Så nu ska jag hitta en fin färg som jag tror kommer att passa mig, se hur jag ska göra för jag tror att jag måste färga håret rött först och sen brunt. Blekte håret för något år sedan och då försvinner pigmenten i håret så när man färgar håret mörkt efter att man har blonderat sig så blir håret grönt.

Har funderat på den färgen som hon har på bilden,
ska bara ta reda på hur jag kan få fram den.

Men får nog vänta lite till innan jag färgar håret så att håret får vila sig lite, har inte ens gått 2 månader sen jag färgade håret.

Nu ska jag gå ut med hunden. Jag har bestämt mig för att trimma kroppen lite och få bort de extra kilona som jag drog på mig nere på Teneriffe så att jag kanske kommer ner i mina snygga jeans igen. Har ni träningstips så dela med er!

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Bröllopsdag!

Grattis mamma och pappa på er bröllopsdag :)  jag kommer inte ihåg hur många år det är nu men jag chansar på att det är över 20 år i alla fall :)
Ni är verkligen ett sånt underbart par som jag tycker att alla som är gifta ska vara.
Mamma och pappa träffades redan i skolan då de gick i samma klass. Mamma var kär i pappa först men pappa var en liten charmör så han hade för många flickor runt omkring sig men till slut fick mamma honom. De blev tillsammans när de var 18 år och har hållt ihop sen dess och nu är dom inne på deras 47 levnadsår. Inte illa inte illa!  Under dessa år de har levt tillsammans har de lyckats att skapa fram 3 underbara barn, bland annat mig då och mina två äldre syskon, en syster och en bror.
Just nu har nog mamma, pappa och systern min ätit klart sin sushi och sitter och pöser på soffan i Stp. var ett tag sen man träffade sin familj, faktiskt exakt 1 månad och 1 dag sen, det börjar kännas lite i hjärtat att man saknar dom. men de kommer upp snart till lilla mig och ska gå med oss på Lyktan och titta på Black Jack. Längtar faktiskt. Jag har märkt det att man uppskattar sina förälder och syskon mer när man har flyttat hemifrån, man får sin paus ifrån dom och man får själv välja när man ska träffa dom och när man väl gör det så har man roligt och man tycker om sin familj. Man inser väl vad man har när man har varit utan det för en stund.


Nej nu börjar Lipstick Jungle igen så ska titta klart, sen blir det bingen.

Vi ses och hörs!
Kram Amanda

Ps. Älskar er min knasiga familj!

Kärlek!

I never thought I'd be in love like this
When I look at you my mind goes on a trip
Then you came in and knocked me on my face
Feels like I'm in a race but I already won first place

I never thought I fall for you as hard as I did
You got me thinking about our life, our house and kids
Every morning I look at you and smile
Cause boy you came around and you knocked me down

Sometimes love comes around
and it knocks you down
just get back up
when it knocks you down
Sometimes love comes around
and it knocks you down
just get back up
when it knocks you down


Sitter och lyssnar på Keri Hilsons nya låt som hon sjunger tillsammans med Kanye West och Ne-Yo. Brukar inte ofta lyssna på sån här musik men jag tyckte om texten. Tycker om musik som handlar om kärlek och liv och sånt liknande som man kan känna igen sig själv i texterna. Då får man känslan att man inte är ensam. Inte för att jag riktigt tror att jag kan placera mig själv som att det är jag som har skrivit texten eller att den kan handla om mig. kan inte komma på om det är en text som är negativ eller positiv. Visst kärleken kan ge dig en käftsmäll ibland som både kan vara positiv och negativ. Det positiva som jag upplevde med Daniel är att jag fick en käftsmäll av lycka när jag såg honom första gången för jag har aldrig sett en sån vacker kille som Daniel. Han stod där vid kyrkan i Stp och väntade på mig, han hade mörka jeans, svart t-shirt som satt åt om hans muskulära armar och en vit keps på huvudet. Lagom mycket skägg runt hans mun som passade perfekt till hans leende. 198 cm lång och blåögd. Min drömkille och han ville ha mig.
Den negativa käftsmällen som kärlek kan ge en är ifall man lever i en lögn, man är otroligt förälskad i någon som man gör allt för, man dumpar sina kompisar, man trotsar sina förälder och man är helt blind över vad som händer omkring en, alla dåliga saker som händer skyller man på sig själv och gör att det är ens eget fel när det egentligen är sin kärestas fel. Det har jag också varit med om tyvärr men det är även en bra livserfarenhet för man lär sig alla signaler som kan vara bra att veta tills nästa käresta.

Det man måste tänka på när man är i ett förhållande är att man inte ska stirra blint på den man älskar, man måste begära lite tillbaka och inte göra allt för den man älskar utan att få något tillbaka. Det har jag lärt mig, jag får mycket tillbaka av Daniel, men man ska inte vara petig och kräsen. Att bara ens pojkvän gör frukost till en när man fått gå upp tidigt med hunden och sen somnat om på soffan. Jag låter Daniel få sitta vid datorn hela kvällen för jag känner att det ger honom lite utrymme och han får vara för sig själv även om vi är i samma hus. Då uppskattar man sen när man sätter sig ner och tittar på film tillsammans för det är inget vi gör varje dag. jag gör mackor till honom på kvällen om han blir hungrig men sen sitter han och skryter för sina vänner på wenten att han har världens bästa flickvän som låter honom spela css varje kväll och gör mackor åt honom. Man ska inte stirra blint på materiela saker och att man ska få liknande saker, man ska inte heller ta förgivet att man ska få saker tillbaka för då blir man alltid besviken och det leder till att det inte är kul att ge tillbaka. Hoppas att ni fattar vad jag försöker att få fram och att ni inte tror att jag är blind av kärleken.
Vi ger och tar, men jag tycker om att skämma bort min pojkvän. Jag är inte den verbala typen som kan förklara min kärlek hur som helst, jag har svårt att hitta de rätta orden när det väl gäller. Skriftligt kan jag nog förklara men verbalt icke! Så jag visar min uppskattning med att göra saker, vilket vissa kan tycka att det är som slaveri och fjäsk men jag vill. Man har olika uppfattningar om hur man beter sig vid olika tillfällen och tack gode gud för att vi alla är olika. Men man måste acceptera att man är olik andra och att andra är olika dig. Det är nog det som är det svåra.

Nej jag är så djup nu och det känns som att jag bara skriver en massa utan någon röd tråd vilket är dåligt enligt min svenska lärare Anna. Visst fick bara VG i slutbetyg så jag behöver inte vara felfri.

Nu ska jag gå och göra mig iordning till fotbollen. W-town spelar mot BK Union och vinner vi denna så bjuder Mange på fest för hela laget så som åskådare så ska jag vara peppad och aktiv så att min pojk gör mål.

Vi ses och hörs!
Kram Amanda

Syskonkärlek!

Jag har fått bildbevis på att katt och hund kan vara bästa vänner. Visst Chico och Ozzy är inte alltid bra vänner, den mesta tiden de är vakna och inne samtidigt så jagar oftast Chico Ozzy och det slutar med att Chico står ovanför Ozzy och biter honom i öronen eller något sånt. Ni som är nya på detta så är Chico min hund och Ozzy är min katt, eller min och min katt, det är min sambos katt men han var inte så gammal när vi träffades så jag ser honom som min.
Ikväll fick jag syn på att Chico låg och sov på golvet och att Ozzy hoppade ner från fåtöljen och la sig bredvid men ändå en bit ifrån för att vara på den säkra sidan, Men så nära har jag aldrig sett dom vara varandra under en längre tid och utan att ha den känslan att lugnet kommer att brytas inom 5 sekunder. Man får såna moderskänslor när ens djur kommer överens.




Imorgon ska jag och Daníel till Arbetsförmedlingen på möte som alla ska gå på när man har skrivit in sig. Hoppas att det inte blir ett sånt möte som varar i typ 3 timmar och bara en massa snack som inte ger en någonting. Har sökt in på sjuksköterska utblidning och kommer jag in där så kommer jag inte behöva ha AF som hjälp på i alla fall 3 år för jag hade inte tänkt mig att plugga och arbeta samtidigt. Jo kanske, men jag kommer inte aktivt söka efter jobb utan det blir ifall det kommer upp något som är absolut 100% säkert på att jag kommer att få. Fast jag måste ju komma in först. Håll tummarna för mig! Kanske får intagningsbeskedet på måndag. Är rädd att jag inte kommer in, kommer nog att gråta då, för jag måste ha något att göra snart för annars blir jag sjuk. Jag klarar inte av att gå hemma så här länge utan att ha något att göra. Har snart gått hemma en hel månad, det var länge sen jag gjorde det och jag blir galen snart!
Nu säger mina ögon åt mig att stänga av, de känns fyrkantiga.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Date my ex!

Har ni sett den serien som heter "Date my ex" med Jo De la Rosa som ska hitta en ny pojkvän? Jo var tillsammans med en kille som heter Slade och de var med i programmet "The real housewifes of Orange County". De gjorde slut i programmet och nu har det blivit ett nytt program om Jo och Slade.
Jag har följt Date my ex och jag blir lika sur varje gång programmet slutar. Det händer så mycket i slutet så man blir galen och vill bara att dagen ska gå så att man kan se fortsättningen nästa dag.
I dagens program återstod det 4 killar, hon sa hejdå till den första och det gick bra, men när hon ska säga hejdå till Zack säger han något som verkligen gör mig pissed off! Han säger att det var bra att han blev hemskickad för han kunde inte sluta tänka på Katy som då är Jos bästa kompis som är med i programmet. Jag tappade hakan! Sen pricken över i:et så säger Slade att han har kvar sina känslor och att han vill ha en dejt med Jo, DÅ backar ena killen som fick chansen till en tredje date och säger att han hoppar av!  WTF! Efter det följer den andre efter och säger att han inte heller vill vara med om Slade ska få en dejt. Vad händer då? Jo programmet slutar!  GAAAh!

såklart blir jag så exalterad så jag måste bara berätta för Daniel om vad som har hänt och han blir bara trött på mig och sur för att jag gör så att han tappar koncentrationen i CS och dör. Men detta är ju viktigt, vem ska Jo välja?! Jag hade inte valt någon av dem. Hon vill leva sitt liv och vara fri, hon vill inte vara en hemmafru och hon är ju bara 24 år, då behöver man faktiskt inte hitta mannen i sitt liv. Jag har bara haft tur att hitta min vid 18 års ålder men det betyder ju faktiskt inte att jag ska gifta mig och skaffa barn innan året är slut. Det är skillnaden mellan Sverige och USA. I Sverige är man tillsammans och är sambo i några år innan man bestämmer sig för att ta steget fullt ut och gifter sig. Men i USA så dejtar de kanske i någon månad och sen gifter de sig! fast visst Sverige börjar ju likan USA lite mer för varje år som går, så det ska bli kul och se hur det blir om några år, då kanske våra 5-åringar förlovar sig när de blir kära på förskolan.
Det folk inte vet nu för tiden är att förlovar man sig efter svensk ettiket så betyder det att det blir bröllop inom 1 år efter förlovningen. Jag tycker inte att man måste vara förlovad officielt, man kan köppa en ring och ge till sin älskling utan att det ska heta att man har förlovat sig, utan bara en symbol som visar att man har en man älskar och vill visa det för alla även ifall sin älskade inte är i närheten. Det behöver inte vara en dyr ring utan jag tycker att det är romantiskt att man tar en sån ring som man kan få ut ur såna automater i mataffärer.


Nu är jag hungrig så ska väl slänga i mig ett par mackor, inte ätit frukost idag. Fy på mig!

Förresten så får jag reda på nästa vecka tror jag om jag kommer in på sjuksköterskautbildningen eller inte. Håll tummarna för mig så är ni snälla. Jag behöver det!


Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Regn

Idag regnar det och är allmänt dåligt och ruggigt väder. Lite tråkigt för igår hade vi så jätte fint väder. Igår var det fotboll i halasjö och det gick jätte bra, W-town vann faktiskt med 5-3 varav min pojk gjorde ett mål. Så stolt över honom. Det var sjukt varmt där igår, jag var så dum i huvuvdet så jag hade tagit på mig jeans och en svart t-shirt. Inte smart, inte en bit skugga fanns runt fotbollsplanen, jo kanske 4 meter men det var typ bredvid ena målet och när man känner till w-towns spel så är det livsfarligt att sitta i närheten av målen. Så jag och svärmor satte oss vid avbytarbåsen med varsitt paraply och försökte komma undan solen så mycket som möjligt. Dumma kiosken sålde inte ens glass, fan är det för något?  En av årets varmaste dag och inte en glass i närheten. Men planen låg vid en sjö som var jätte vacker, med berg och skog som låg runtom. Jag och Nettan (svärmor) sa till våra pågar att om de vann matchen skulle de hoppa i sjön med matchkläderna, och de vann och såklart höll de sitt ord och skuttade i vattnet direkt efter matchen, folket som var vid sjön blev skräckslagna och förbjöd barnen att hoppa i vattnet så länge killarna fanns i närheten Det syntes att vi kom ifrån w-town.
Efter matchen samlades alla vid skolan och hade en volleyboll kväll med lite öl och en massa skratt. Det älskar jag med denna lilla by, vi gör en massa saker tillsammans och då blir det att nästan hela byn är inblandad i aktiviteterna. Det hade aldrig gått i Staffanstorp. 
 

 
Jag har fått rosor i min trädgård!


Idag sov jag till halv 11, tack och lov! Fått gå upp halv 7 nästan varje morgon för att hunden har hoppat upp och bitit mig i håret, vilket betyder att det är kissdax. Ska lära honom att han ska ge sig på Daniel istället.
Jag har varit duktig idag, jag har tvättat, städat toaletten, plockat undan i sovrummet och i hela nedanvåningen så nu ser här bra ut igen, nu kan jag ha gäster på besök utan att skämmas. Sen efter städningen kände jag att det var godkänt för mig att lägga mig på soffan så det har jag nog gjort sen klockan 14.00 idag. Men jag kan skylla på att det regnar ute!


Veterinär!

Idag var vi med lilla Chico hos veterinären så att han kunde få sin sista valpspruta. Han var jätte duktig, han var alldeles för upptagen med att käka godis så han märkte inte ens att han fick sprutan i nacken. Han överraskade till och med tanten när hon trodde att han inte hade hunnit lära sig vacker tass, men tji fick hon. hon hann inte ens ta ner handen förrän tassen kom upp i vädret. Den lilla charmören.

Varmt som in i tusan var det också idag. Har haft konstant huvudvärk idag och åskan har legat i trädtopparna hela dagen. Som jag har skrivit innan så kan vi svenskar inte nöja oss med vädret. När det är dåligt väder vill vi bara att solen ska komma fram, och sen när solen för en gångs skull visar sig så klagar vi om att vi smälter i solen. jag erkännner, jag är en av dom som klagar. Men man blir ju så slö så det enda man orkar med är att ligga i soffan och slöa sig för huset är för en gångs skull det svalaste stället att vara på. Jag och Daniel tittade på pool idag på Maxi, men den vi ville köpa som vi hade sett en annons på var utsålt så det enda alternativet som var kvar var en sån pool som hade uppblåsbara palmer och rutshikana till, alltså en barnpool och jag tror att enbart jag ahde fått plats i poolen, daniel är nog för stor för en sån. men krisar det så har vi chicos pool som bara min rumpa får plats i, men man får tager det man haver eller hur säger man.



Igår fick jag en hemsk upplevelse när jag diskade, jag kände hur det kom en otäck odör ifrån diskbänken så jag la näsan mot diskbänken och följde lukten, vilket jag ångrar att jag gjorde. Längst in i hörnet bakom diskstället så ser jag hur det kryllar av vita små maskar som kan förekomma när gamla matrester ligger framme och att det blir för varmt i rummet. Hur någon matrest hade kommit dit fattar jag inte för jag hittade inte någon sådan. Så så äcklad som jag kan bli så kastade jag alla rengörningsmedel som stod i sörjan och jag sprutade allt vad jag kunde med något medel som man rengör spisen med och tog en diskborste och skrubbade i nästan 20 minuter. efteråt känder jag bara hur det kröp på hela min kropp och hur paniken kom ! Jag fasar nu varje gång jag ska gå in i köket, så äckligt. Det värsta var att kattens mat hade blivit angripen av maskarna också i hans blötmat, så nu är det avmaskning som gäller för min lilla kissekatt. han har haft otur i sitt liv.
Nu tycker ni säkert att jag är jätte äcklig och ni vill inte äta mat hos mig mer, men jag lovar er, jag städar hela tiden nu. Inget får stå framme. !

Imorgon blir det fotboll igen, jag känner mig som en sån fotbollsfru. Fast ta bort all glamour, fina kläder och VIP-platser. Jag sitter på en bänk med svärmor och dricker kaffe, skriker fula ord till domaren och har en hund under mig som tuggar på grisöron. Inte så glamouröst men jag bryr mig inte, jag lever på lagets glädje och familjekänsla.

Pratade med en gammal badmintonpolare innan idag. Fick mig att inse att jag verkligen saknar badmintonen. Jag har inte rört mig och varit fysiskt hälsosam på hur länge som helst, kroppen har fått nya former och min kondition ska vi inte ens prata om. Blir ju andfådd så fort jag springer uppför trappan! Tyvärr så har de ingen badmintonklubb i Olofström utan den närmaste klubben ligger i Karlshamn och det är typ 1 timmes bilfärd dit, och jag har inget körkort eller bil. Men had e nog inte velat spela med någon annan än Staffanstorparna, vi hade så roligt tillsammans och varit med om mycket. Det var 8 roliga år man hade där.
Innan jag blir för sentimental och nostalgisk så är det nog bäst att jag slutar att skriva, haha.


så vi får avsluta nu
Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Sent ute!

Idag har jag äntligen 2 bilder ifrån min student. Jag struntade i att ta med min kamera till att ta bilder på dagen i skolan, men kände att jag inte ville vara upptagen med kameran i handen på min dag så jag förlitade mig på mina trogan vänner att de skulle ta bilder :)
Så nu har jag en gruppbild på min klass och sen en bild på mig och Madde, min praktik partner :)
Jag vill nog inte veta hur jag ser ut på de andra bilderna som jag fastnade på. Man kan säga att jag var väldigt trött på studenten, med 3 timmars sömn i bakfickan och lite mat i magen så blev jag snabbt trött av allt stim och stoj. Men oförglömligt kan jag lätt säga. Fast visst efteråt var jag väldigt tråkig. Åkte hem med Daniel och svärförälderna vid 11 på kvällen och sov hela vägen hem från staffanstorp. Kände att jag svek  min egna familj genom att lämna dom. Saknar mamma och pappa faktiskt väldigt mycket. Men det är väl en del som ingår när man ska bli vuxen.

     







Nu ska jag i alla fall hänga ut tvätten och hoppas på att det inte ska börja regna och vet ni vad? Jag tittar ut genom fönstret för att kolla molnen och vet ni vad? Det regnar! Där rök den tvättdagen.

Då blir det film istället .

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Musik!

Musik är mitt liv, jag kan inte åka någonstans utan att ha musik i mina öron. Helst vill jag lyssna på musik när jag diskar, städar, handlar, duschar, gör läxor, lagar mat, sitter vid datorn och när jag har mycket att tänka på.
Jag har nog lyssnat på det mesta som man kan lyssna på. Dansband, techno, pop, hiphop, rock, hårdrock, boyband, okej det kanske inte är allt men jag kan faktiskt lyssna på det mesta. Så länge låten jag lyssnar på har en poäng i texten så kan jag lyssna på låten. jag tycker om att jag lyssnar på texten och försöka förstå vad de vill få fram. Mamma har inte den gåvan att lyssna på texten så en gång satt vi i bilen och lyssnade på musik när hon sa att hon älskade den låten vi lyssnade på just då. Jag kommer inte ihåg vad den heter men hon som sjöng, sjöng såhär i refrängen " everytime I think of you I touch myself" när jag sa det till henne blev hon generad och frågade mig om hon hade fler favoritlåtar som var pinsamma. Men det är det jag tycker om hos min mamma, hon bryr sig inte så mycket.

Jag kommer ihåg dom gångerna jag och mina två kompisar brukade umgås i Arlöv. Både Nora och Lotta (som tjejerna heter) har ett musiköra. Lotta kan både sjunga, spela gitar och piano. Nora kan spela gitar och piano men hon är inte så glad för att sjunga. Lotta skriver ibland egna låtar  och jag älskade varje gång de skulle spela upp dom för mig. Det var som en fröjd för örat. Lottas röst är så speciell och men ser på hela hennes kroppsspråk att hon älskar att sjunga. Jag är så avundsjuk för jag vill verkligen kunna sjunga och spela gitar men mina fingrar vill inte göra det jag vill.
Jag kommer ihåg en låt som Lotta skrev. Hon skrev en låt till ett dop, som var nog den finaste kärlekslåten jag har hört. Jag gråter varje gång jag hör den och får rysningar ända ner från tårna och in till hårtopparna. Visst det låter som fjortisvarning att verkligen skriva detta om sin kompis, för de gör ju alla och sen visar det sig att kompisen är tondöv, men detta är annorlunda. Man måste höra låten innan man säger sina åsikter.

Tycker att det är otroligt att en film kan förbättras så mycket genom musik. Jag sitter och tittar på Armageddon och jag lovar, jag gråter varje gång dom ska säga hejdå innan dom ska åka upp i rymden.




Mitt problem just nu är att jag har precis fått en ny dator i studentpresent. Samtidigt köpte min sambo en ny dator och kastade allting på sin gamla dator så nu har vi båda absolut ingen musik. Jo kanske sammanlagt 30 låtar men jag blir snabbt trött på låtarna om jag lyssnar på dom om och om igen. jag vill ha lite variation. jag hatar den nya Ipred lagen, jag tycker att den är så dum. Ingen kan hindra någon att dela med sig musik. Fildelningn fanns innan ens internet fanns fast då spelade man in musik på band i sin bandspelare som man satte igån när man lyssnade på någon bra låt på radion. sen stack man hem till sin kompis med bandet och spelade upp låten. tyckte då kompisen om låten så kopierade man bara bandet. så lätt var det men det tänkte dom inte på! Sänker dom bara priset på cd-skivorna så hade jag kunnat tänka mig köpa skivor, men det problemet finns då att om jag köper en skiva så lägger jag in den på datorn för att få in den på min ipod, sen kan jag låna ut den skivan till min kompis som också lägger in den på datorn och sen lånar kompisen ut skivan till en annan person  osv. samma problem! Man blir inte av med fildelning!!!!

Nej nu har jag skrivit mycket.



Vi hörs och ses!
Kram Amanda

RSS 2.0