Tävling

Idag ska jag göra något som jag aldrig har gjort innan.
 
Jag följer en blogg som jag vet nästan halva sverige och följer och det är Foki. Ikväll la hon ut en tävling om att man kunde vinna lite hårprodukter eller en plattång och jag tänkte att jag skulle medverka. Hemsidan där man kunde vinna saker ifrån var Forhair.se 

Bed Head Superstar Queen
for a day som ger fylligare och tjockare hår. Från Tigi!
Bonacure Color Save Treatment
som är en inpackning med intensiv återuppbyggnad. Från Schwarzkopf.
Som jag verkligen behöver eftersom mitt hår har fått stå ut med det mesta på sistonde. 

 

 

Önska mig lycka till, det hade varit kul att få en tidig julklapp av Foki :)
 

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

PENGAR!

Oh yes ni läste rätt. Idag fick jag min första bidrag av försäkringskassan. ja ni läste även rätt där med, jag är en sån som får bidrag av samhället nu för tiden. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle behöva göra det.
Folk har såna fördomar och jag kommer att placerar i det facket nu som en bidragstagare. Men så som vårt samhälle är nu så är det ganska hopplöst att få jobb om man inte bor på det rätta stället och har dom rätta kontakterna.
Blev faktiskt chockad när jag loggade in på min internetbank och såg hur mycket jag hade fått, trodde att jag skulle få mindre iom att jag inte skulle få för en hel månad. Men jag bara bugar och tackar och tar emot och hoppas att det är rätt och att jag inte blir återbetalningsskyldig.
Men dom pengarna stannade inte kvar så länge på kontot. Nej räkningar är betalda och pellets är köpt så nu har jag ett par hundralappar kvar så att jag klarar mig nere i skåne.

Internethelvetet har segat sig idag, både telefon och internet och kommit och gått som den själv har känt för. Riktigt störigt när hemtelen inte fungerar och båda mobilerna är tomma på pengar. Så älskling hoppade på moppen och körde hem till svärmor för att låna telefon och skälla på telia. Så inom 4 dagar så kommer det ut någon för att kolla på problemet. Tydligen var vi väldigt speciella för ingen på Telia hade sett något like. Tydligen så hade vårt internet tappat kontakten med Telia 7 ggr på bara 24 timmar, vilket skulle vara ovanligt? Låter inte så ovanligt faktiskt.

Min väska är halvpackad och pappa, ditt playstation är i väskan så var inte orolig, du kommer att få spela inom en snar tid igen. Dock tog allt mög upp halva väskan så har knappt plats med några kläder. Suck!

Ännu en sak som är suck är att tåg och buss nere i skåne ska ha konstiga tider. Jag kommer knappt hem ifrån Mia på lördag så får nog flörta med någon som kan komma och hänta mig, vem ligger i riskzonen? Hmm, ! Den ni!


En stor nyhet är att hela olofström är avspärrat! En byggnad som innehåller typ 19 företag stod i lågor sen 3 i natt och nu har dom väl fått det under kontroll. Enligt insideinformation skulle lågorna ligga på 14 m höga, men ta det med en nya salt. Jag säger högst 8 meter.

Vad har jag mer för nyheter? Hmmm?
Nej det finns nog inget mer att skvallra vidare om.


Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Mög väder!

Innan har jag fått för mig att jag gillar hösten. Att det är mysigt när alla löv ändrar färger och det blir mörkt tidigare så att man kan tända en massa värmeljus i hela huset och mysa med en kopp te i handen.
Gud så fel man kan ha. Visst det sista jag skrev om värmeljus och te är mysigt, men att löven ändrar färg brukar också hänga samman med att löven faller. Jag gick ut och krattade ihopa löven i trädgården igår och samlade alla äpplen som låg på marken till svärfar och hans älgjakt. Men idag när jag gick ut med hunden så va det lik förbannat lika mycket löv på marken som det var igår innan jag började kratta. Suck!

Idag har det regnet non stop och det är kallt, hunden är sur på mig och älskling för att vi inte vill ut och gå i flera timmar med honom.
Tog nya bilder på honom idag, känner att jag måste uppgradera er nere i Skåne om hur stor han har blivit.



Har inga batterier så fick ta med mobilen, anledningen till att bilden är så dålig.

Undrar ni om mattan verkligen ska vara så, så nej! Jag tvättade den och den blev missfärgad. Jäkla IKEA som inte kan sätta lappar på mattfan så att man vet HUR man ska tvätta den. Jag skäms!

Funderar på att krypa ner i sängen och kolla på Halloween filmerna. Var ju ändå duktig igår med en massa saker så kan ta en slappedag. Måste ladda upp mig inför resan ner till skåne och alla roligheter jag ska göra.

Schema:
Torsdag : tjejkväll + sleepover hos petra med sara och michelle
Fredag: hem till brorsan och umgås
Lördag: Fest hos Mia
Söndag: Slappa!

Sen vet jag inte mer, haha!

Uppdaterar mer när jag vet.




Vi ses och hörs!
Kram Amanda

Just beat it !

Jag har blivit en liten Fall Out Boy tönt igen <3
Mina nya favosar är :
- Beat it som är en cover på MJs låt
- What a catch, Donnie

Kan inte sluta lyssna på dom, i love them. Jag är ingen stor MJ fan faktiskt. Visst jag har mina stunder då jag kan lyssna på hans stora hits som han har lyckats få fram. Men det är inte ofta. Beat it var faktiskt inte en favorit hos honom men när jag kom över denna på Youtube så fastnade jag för låten. Sångaren i fall Out Boy har en speciell röst som sätter en uns på låten.

En annan favorit i repris är ju såklart The Fray som jag lyssnade mycket på mycket. Det slog mig när jag tittade på Transformers 2 att de har gjort en ny låt som jag föll för. Never say never heter den och är otroligt bra.


Jaha, så vad hände ri livet nu då? Jo det vanliga jag sitter på rumpan i soffan och surfar runt som en galning, läser skvallerbloggar och hänger på facebook. Alltså inget vettigt. Jo sökte ett jobb igår som jag sitter och håller tummar och tår för. Försäljare såklart fast i butik denna gång, så då är man ju garanterad lite pengar iaf. Såg att Online i Lund AB söker säljare igen. Hade de bara haft en högre garantilön som gör att det inte går plusminusnoll på att jobba och åka dit så hade jag nog gått tillbaka dit. Det var en rolig arbetsplats med unga människor och vi hade ju så roligt under rasterna, synd att man inte fick mer pengar!

Jag åker ner till skåne igen den 30e hade jag tänkt mig och jag stannar enda fram till den 12 nov. Sparar pengar och får tid med att träffa alla tjejerna också. Hinner att sakna gubben där hemma med.


Var ute och gick en runda med vovven. märks att han bärjar bli stor nu. Gick längst med väg 121 och så fort det kom en bil susandes förbi så fick han sig ett ryck och ville springa iväg. Jag tror att jag känner lite träningsvärk i vänstra armen nu faktiskt. Men bara bra det, får man lite muskler samtidigt då man är ute och går. jag hade tänkt mig att jag skulle lägga upp någon ny bild på honom men tyvärr så lever jag i ett hus utan batterier så min kamera är död!Jag har även städat, diskat, tvättat och torkat golv idag, så lite nytta gör jag om dagarna.

Nu blev min tvättmaskin färdig så ska gå och tömma den.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda


Slowdancing in a burning room

mmm, John Mayer vet vad han gör säger jag bara!
Lyssna på Live in Los Angeles albumet.



Nu har man varit nere hos sina förälder några dagar och hälsat på och passat på att fira sin storebror som har fyllt 23 år. Han fick en lägenhetsstädning av mig eftersom plånboken strejkade lite. Men det var mycket uppskattat och det blev jätte fint hos honom. En riktig ungkarlslya. Jag hann sitta barnvakt till minsta kusinerna också i lördagskväll. Gick hyfsat bra förutom att minstingen skallade tv-bordet och fick en blåtira och den store höll på att kvävas av en godisbit. Men annars gick det faktiskt bra, brorsan hjälpte mig en stund men vid halv tio var båda i säng och sov sött. Jag älskar barn, dom är så gosiga och det finns nog inget bättre än att ligga i en säng och läsa saga för en 5åring som har en grym fantasi.

Min syster fyllde 21 år i lördags och jag gjorde världens största tabbe som en syster kan göra. Jag var så duktig med att vara först med att säga grattis till henne på Facebook och jag sa grattis i förskott på hennes blogg, men ringde jag? smsade jag? NEJ! Jag skäms så enormt mycket så att jag vågar inte ens att ringa upp henne nu efteråt. Jag hade fullt upp hela dagen så det liksom flög förbi, men man kan nog komma på alla sorters olika undanflykter men det är ändå inte acceptabelt.
Funderar på att gå ut med en skylt runt halsen där det står " Världens sämsta syster som glömmer att ringa på födelsedagar" för att öka chansen att bli förlåten. Så om du ser detta syrran så hoppas jag att du ser att jag skäms. Ringer dig imorgon och fjäskar för dig. Du vet att jag älskar dig och att man inte kan ha en bättre syster än dig. Du är bäst!




Förlåt!


Duktig

Idag har jag städat, tvättat all tvätt och pyntat om lite i huset. Rena ytor och allt är på sin plats! Härligt härligt.

Insåg innan idag att jag nog är beroende av Facebook, är där inne typ varje dag och hela tiden. Hittade ett spel som heter FarmVille, skit roligt. Man har en gubbe och så bygger man sin egna bonnagård, just nu har jag 3 kor, 1 häst och en höna och en massa grönsaker och frukter. Ganska nördigt spel för det händer inget mer än att man sår grönsaker och frukt, och sen skördar dom och sen sår man nya frön.

I know, I'm a geek!




Vi ses och hörs!
Kram Amanda

Idag tog jag det stora steget ...

... Jag gick in på Socialstyrelsens hemsida och anmälde mig som organdonator då jag dör. Det innebär att de får använda alla mina organ förutom mina hornhinnor till organtransplantation. Inte till medicinskforskning. Känns läskigt att veta att någon gång i framtiden så kommer det att stå en massa doktorer och pilla på mina organ och kanske inte komma fram till något vettigt. Då är det bättre att mina organ går till en människa så att han/hon kan leva lite längre.
Ska bara in på apoteket och hämta mitt kort och fylla i det sen är det helt färdigt.



Nu känner jag mig stolt och duktig.

Kanelbullar väntar på mig.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda


Höstpromenad

Idag gick jag, älskling och Chico ut på en skogspromenad. Vädret var helt perfekt, kanske en aning för kallt men löven hade en underbar höstfärg och marken var lagom blöt.
Vi skulle gå och hälsa på svågern för tydligen så körde han skogsmaskin i skogen en bit ifrån vårt hus, eller ja en bit och en bit det var en ganska lång bit ut i skogen förbi sjön och allting. Vi släppte Chico så att han fick springa fritt i skogen och ni vet känslan man får när man ser två barn leka och skratta ifrån hjärtat? Den känslan fick jag när jag såg Chico springa pch skutta och nosa galet på stigen. han trivdes som fisken i havet.

Vi gick förbi en gammal polisavspärning som hängde en bit in i skogen och så fick jag höra att för något år sen så hade de hittat en flicka död i en husvagn på den platsen. Lite läskigt faktiskt, men jag hade inte hört något om det. Får nog göra lite research faktiskt om detta.

Efter promenaden plockade jag några äpplen ur trädet och gjorde en paj, jag tyckte att vi hade gjort oss förtjänta av det. Äpplena börjar sjunga på den sista valsen så får passa på nu innan det är försent.


Om en halvtimme är det Hollywood Fruar och jag ska sitta och irritera mig på Anna Anka, någon mer än jag som gör det?




Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Vintern kommet tidigt iår :D

Jaha ni, nu ska ni få höra något roligt. SMHI lovar oss snö och regn imorgon här uppe i lilla blekinge. Jag hoppas inte att de menar allvar. Tycker att det är tillräckligt kallt om dagarna. Varje gång jag vaknar är det minusgrader ute, så idag satte vi igång våra element. Eller 3 iaf.

Var på sminkparty igår i Tyringe hos svärmors väninna, det var väldigt trevligt. Riktigt underbara människor ! Tyvärr var ju hon från Mary Key en riktigt dålig säljare och jag såg ut som en prostituerad efteråt. Visst jag sminkade mig själv, men de var hon som gav instruktioner. Dyrt var det också, ett helt smink kit skulle kosta 2900 kr och då fick man väskan på köpet. Så snällt va? Nej usch!



Ska baka kanelbullar idag hade jag tänkt faktiskt, men vi har inget mjöl så jag sitter och väntar på att svärmor ska komma med mitt mjöl.



Vi har fräcka tjuvar på gatan, grannen hade haft inbrott mitt på ljusa dan. En annan granne hade sett det och ringt efter husägaren som hade kommit hem och konfronterat tjuvarna. Jag citerar " Ni har 5 minuter på er att ge er här ifrån, annars släpper jag hunden" Hans hund är en amstaff på 1 år. Tjuvarna sprang men han släppte hunden ändå så ena tjuven fick sig ett bett i rumpan. Haha!
Hoppas de inte kommer till oss :(

Nu blir de bak

Vi ses och hörs!
Kram Amanda

RSS 2.0