22 feb

Idag var jag uppe med tuppen, om inte ens tidigare.

Tema 1:2 började idag, människokroppen. Detta ska bli kul. Älskar att läsa fysiologi, dock så är nog patiofysiologi(?) roligare och då menar jag den sjuka kroppen.
Vi började kl8 idag, fatta ni hur trött jag var? Var framme i Karlskrona kl7.15, att jag bara orkar.
Dock så är jag riktigt trött nu och vill helst gå och lägga mig men det känns tidigt att lägga sig 18.35.

Imorgon är det basgruppsmöte och amna ska köra upp för körtkortet imorgon, lycka till!!  Håller tummarna. Gruppen har kommit överens om en present till henne om hon klarar det. Hihi, min idé!


Idag fick jag nästan panik. När jag skulle hem så var tåget försenat, vilket gjorde att jag skulle missa bussen i bromölla som blir till 1 timmes väntan som senare blir 2 timmars väntan i olofström. Ni förstår vilken ångest jag fick. Satt och snackade allt mellan himmel och jord med Dianah och under tiden lyckades tåget komma i tid till bromölla. Bussen kom prick 10 över, vilket det är då den ska åka. Killen som körde var en riktig söndagsförare. Han släppte förbi bilar som han hade kunnat hinna. Han stannade för en dam som viftade som skulle fråga efter vägen till en helt annan buss. Han körde 50 på en 80 väg!  Liksom så jäkla mycket snö är det inte på vägarna!  Kan t.o.m. tågen komma i tid så kan faktiskt bussarna köra som de ska!! Jag ville bara skrika under den timmen som jag satt på bussen. De borde sätta upp varningsskyltar om vem det är som kör bussen!
Tacka gud för han som kör 05.23 bussen! Han är en ängel som kommer ihåg vart man ska och vilken buss man ska ta. Är han sen så då jäklar kör han som en galning så att man ska hinna. De kan man kalla för e bra busschaufför!



Det verkar som att chico har kidnappat min arm och använder den som en huvudkudde.


Så vi ses och hörs!
Kram Amanda

20 feb

Innan jag börjar så ska jag bara säga en sak!
JAG FICK GODKÄNT PÅ HEMTENTAN!!!  tjohooo, haha nu är man taggad inför humanbiologin.
Riktigt kul att hela gruppen klarade sig och att ingen ensam blev underkänd, det hade varit riktigt hemskt.

I natt har det snöat rejält. Jag vaknade och jag såg inte träden utanför våra fönster. Vår morgon började med 2 timmar utomhus för att skotta fram en gång ner till vägen. Chico var överlycklig och han skuttade och hoppade överallt. Han fick lite tufft eftersom det var så djupt med snö så han kunde inte gå ordentligt utan fick verkligen hoppa fram.



Vår en är egentligen dubbelt så stor men snön har vecklat ut den lite.


Idag ska jag börja läsa lite inför föreläsning om cellen på tisdag. Måndag är det introduktion på människokroppen mellan 8-10. Kul att man är på skolan 45 minuter innan allting öppnar. ^^ Men jag är hemma tidigt i alla fall.

Nu ska jag mysa med vovven.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

17 feb

Det var ett tag sen kom jag på

Vad har jag gjort sen sist?  Det vet jag inte för jag kommer inte ihåg vad jag skrev sist.
Skolan är igång på riktigt nu, vi ska vår sista redovisning imorgon och det kommer att bli intressant hur klassen kommer att se på vår grupp. Vi har gjort en minifilm om en grupprocess ^^ den är ganska pinsam men som tur är så var jag väldigt tyst så jag skämmer inte ut mig. Men man ska bjuda på sig, Amna och Dianah var skit duktiga.

Snart blir det humanbiologi, det ska bli jätte intressant. Fick hem min bok idag och har redan börjat titta på den. Fick ju varning från kusinen min att kursen är ganska svår. Men jag har gott om tid att plugga.


En flummig bild från vårt plugg.
Dianah, Linda, Anna, Jag, Emina och Amna

Igår var vi först på skolan och gjorde iordning inför vår redovisning och sen stack jag, emina, amna, anna och gustaf hem till emina för att äta tacos. VI åkte först till Amiralen och köpte en massa gott och sen stod emina och amna och slet i käket medans vi andra satt och glodde i skvallertidningar. Men det var gott och trevligt. Såna kvällar får vi ha fler av.



Ikväll ska det lagas lasagne och svärmor kommer över på middag.
Nu är jag faktiskt lite sugen på en kärleksmums.


Btw! Lämnade ju syrran på flygplatsen i lördags för hennes tripp till Vietnam.  Ni anar inte hur många mardrömmar jag redan har haft om denna resa. Inte nådiga. Hoppas att du har det bra syster min och att du mår bra. I need your phonenumber!

Vi ses och hörs!
Kram Amanda


5 feb

Idag är det fredag, ledig idag. Eller nja, ledig och ledig, man skulle ju helst suttit med sin hemtentamen men har ju inga böcker. Jag får sitta över på skolan några dagar nästa vecka och få det gjort.

Lady Gaga - Bad Romance spelas på MTV. Vill ha hennes röda spets sak som hon har i musikvideon. Hon är faktiskt ganska snygg i vissa vinklar. Vill ha hennes personlighet också, hon verkar inte vara den som är blyg och hon skiter nog i vad alla säger om henne. Så vill jag också vara. Jag bryr mig för mycket om hur folk tycker om mig och känner mig osäker när jag inte vet om någon är vän med en för sympati eller för att de verkligen tycker om en ^^  Jag är så nojjig, skäms på mig! Haha


Idag ska det bakas inför imorgon. Vi ska ha kalas för älskling och han har ju beställt negerbollar, kanelsnäckor och kärleksmums. Usch jag blir trött bara jag pratar om det. Men jag tycker att det är kul att baka. Nu får jag chansen att använda alla mina baksaker och förkläde som svärmor gav mig.
På tal om svärmor så har vi båda panik för att vi inte har hittat något till honom i present. Ska åka in och kolla om vi hittar något som han kan tänka sig vilja ha. Annars blir de en limpa cigg och fiskelina haha.

Åh de visade nyss en reklam från McDonalds och deras nya teambox med extra mycket chicken McNuggets <3 Jag ääääälskar nuggets. GE MIG MCDONALDS!!!!

Får inte glömma att säga grattis till min lilla luttispluttis som fyller 20 år idag. Grattis för dig lutte och nu kommer det en sång för dig.
"Happy birthday to you
You live in a zoo,
you look like a monkey
aaaand you smell like one too
"
Det är ett måste att sjunga på födelsedagar!


Nu ska jag dricka kaffe

Glömde!  Ni som är nya kanske vill veta historian om namnet på bloggen så att ni nte missförstår och tar mig för en fjortis ^^ Okej, det kan ni efter historian också. Men det är en rolig historia :)

Jag och syrran hade en tråkig kväll för några år sen. VI beslutade oss för att fixa hår och sminka varandra och välja ut vilka kläder den andra skulle ha på sig. Vi tog en massa bilder men jag skulle nog bli anmäld för förargelseväckande beteende om jag skulle publicera dom. Iaf, vi började skämta och sa att vi var bonna hiltons och enda sen den kvällen har vi kallat oss för bonna hiltons. Syrrans blogg heter bonnahilton.blogg.se och min lillabonnahilton.blogg.se .

Vår signaturbild <3


I vård gamla hus innan vi skulle ut i snön


Innan vi skulle gå och se "Cats" i Malmö


Utanför Liseberg sommaren 2008



Det började tidigt. Jag till vänster och syrran till höger.


Vi hörs och ses!
Kram Amanda


2 feb

Oj oj oj, vilken vecka!

Jag skrev ju sist att jag kom in på BTH, nu har jag snart gått där i en vecka och jisses vilken vecka!
Basgruppen är helt underbar, kunde inte hamna med någon som är bättre. Vi alla är lika varandra och vi har kul och skämtar. Jag brukar vara den som snabbt ser vem jag inte kommer att fungera med och det är absolut ingen som ger mig dåliga vibbar. Tummen upp!

Skolan är stor och jag vet inte ens vem hälften av min klass är. Har bara träffat 8 st + suttit på samma lektion men vet inte vad dom heter eller något sånt ^^

CSN har godkänt lånet och jag får pengarn imorgon, tjoho!  4700 kr försvinner direkt till böcker och 950 till busskort. Studentlivet är hårt! jag fattar inte hur folk som bor själva klarar sig? Hur har ni råd att äta?!?!?

Imorgon ska det pluggas, vi har 36 frågor om enbart lagar och författningar och sekretess som ska göras inför hospiteringen som ska tillbringas på Karlshamns sjukhus på medicinen 8. Ska bli väldigt intressant.


Det är halvt storm ute och jag undrar om jag kommer att kunna ta mig till skolan imorgon? har ju haft ett par osäkra dagar där jag har varit nära på att missa bussar och tåg. Snälla snö, försvinn från vårt land! Jag är trött på det nu, jag går med plastpåsar i mina skor för att dom läcker in! Hur läckert är det?


Nej nu ska hunden ut och sen blir det en varm kopp te i soffan innan sängen. Jag lägger mig så tidigt nu tycker jag. Men så går det när man går i skolan :D  Tänk er, jag kommer att gå i skolan tills jag är 23 år, jisses!

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Ps, hittade en rolig bild ^^


RSS 2.0