Tattoos och piercings

Ååh, satt och läste det nya numret av Scandinavian Tattoo Magazine och blev sugen på att kolla alla hemsidor som de gjorde reklam för. Älskar den stilen men jag kommer inte på något ord som kan förklara den. Men det är väl lite pin up-aktigt (stavning?) Har en massa ideér som jag vill testa men jag kände att den stilen var lite för dyr för mig i nuläget. Lite synd.

Hittade en söt navelpiercing som jag vill ha, synd att jag inte har hål i naveln bara. Efter alla hemsidor så googla jag lite på tatueringar och stenciler på olika typer men jag hittade ingen speciell faktiskt. Ska fråga syrran var hon hittade sin senaste, tycker att den är skit snygg. Men vill inte ha i svanken, det blir för nära den andra som jag har. Det får bli nacken eller lite längre ner mot skulderbladen. Ja, så får det bli.

 Visst är den fin?


Såg förresten Sweeney Todd idag, blev liite besviken faktiskt. Trodde att den skulle vara en aning bättre. Den var bra, men den kunde varit bättre.

Snart är det vänner på tv.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda


höstmys i trädgården

Idag har jag riktigt varit duktig.

Vaknade tidigt idag, chico fattade nog inte att jag sov hemma i natt för han envisades om att han skulle sova på min sida hela natten. Efter kl4 i morse vaknade jag 1 gång i timmen av att chico satt på mig! Kl9 gav jag upp och gick ner och gjorde kaffe. Senare överraskade jag älskling med frukost på sängen som bestod av oboy, äggröra, mackor och kaffe. Han blev glad och det var tur för honom, annars hade jag nog kastat äggröran i huvudet på honom.
Sen när älskling hade åkt till banken, bestämde jag mig för att göra nytta i trädgården så jag tog krattan och började kratta löv och äpplen. Så det har jag gjort hela dagen, älsk hjälpte också till så nu är trädgården redo för hösten. Dock känner jag det på mig att jag måste ut en gång till och kratta löv.


Farbror polis kom på besök idag, blev rädd när jag kollade ut genom fönstret och såg en pikébuss och en vanlig polisbil utanför på gatan. Fick tänka efter en stund om det var vi som var anledningen till att de hade kommit för de stod utanför vårt hus. Men när jag gick ut så såg jag att de gick runt grannhuset och bankade och hade sig. Gubben som bor där är närmre döden än livet så jag trodde att han var död. Nu kommer jag till den delen som gör mig lite sur. När älsk kom hem så gick vi ner för att fråga vad som hade hänt och att det inte var allvarligt, men det enda vi fick som svar att det inte hade hänt något och att vi kunde gå in igen, men med en sur attityd. Det är ju inte så kul att få ett sånt svar när man frågar för att man är orolig och att man bryr sig. De kunde ju inte veta om vi var bra vänner och hade bra kontakt.
Jag har alltid tyckt om polisen och tycker att de gör ett bra jobb. Vårt samhälle hade inte fungerat utan vår polis, men deras attityd kan ju behöva lite förbättring tycker jag. Nu säger jag inte att alla poliser behöver det, men några!


Gjorde chili con carne idag till middag. Den blev god.


Nu ska jag se på Sunes sommar.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Lång sammanfattning

Så, nu har jag hunnit åka till skåne, jönköping och blekinge på en vecka.

Har redan hunnit skriva om min vecka, så det behöver jag inte skriva en gång till. I torsdags träffade jag nora och lotta i arlöv, mysigt värre. Fick en riktigt käftsmäll när jag insåg att det har nästan gått ett halvår sen jag träffade lotta. Det hade hänt så mycket och det var riktigt kul att bara få umgås, snacka, äta, skratta och prata skvaller med någon som vet hur man fungerar. Det får inte gå lika lång tid tills vi ses nästa gång.

På fredagen sov jag länge, för en gångs skull. Sen på kvällen var vi hembjudna på middag hos min farbror, där farmor och farfar också var. Gud va småkusinerna har vuxit. den store har blivit lång och jag tror nästan att nästa gång jag ser honom så kommer han nog vara lika lång som mig. Den lille är en liten energiknippe, hon springer, hoppar jämfota, kan tre-ords meningar och en massa mer. Dom säger att tydligen så var jag lika vild som henne, men att hon uppfattas som en aning vildare än mig. Men jag tror att det är åldern som börjar visa sin rätta sida för vissa *blink blink* Haha, det är ju faktiskt 17 år sen jag var så liten. Usch nu känner jag mig gammal.


På lördagen lastade vi bilen och for iväg till syrran i jönköping. Jag kände det på mig när jag satt i bilen att detta skulle bli en mysig helg. Äntligen skulle hela familjen vara samlad och bara vara för oss själva. Vi gick på A6 och shoppade lite, skopunkten var rena krigszonen! Kvinnor som är ute efter skor där de har typ som en rea + att om man blev medlem så fick man ytterligare 10% rabatt. Ni förstår själva när ni tänker efter hur det var. Senare stack vi hem, åt middag och pratade en massa. På kvällen gick vi till Bishop Arms och tog några öl och mös, alla förutom jag! Johanna hade lyckats slå i mig att hon tyckte att jag passade i en av hennes skor, som hade en aning högre klack än vad jag är van vid. Men dom satt perfekt på mig och jag kände mig snygg så jag gick ut med dom. Jag har fortfarande ont i mina fötter.  Om man vill tortera en tjej, sätt på henne ett par skor hon inte kan gå i, och tvinga henne gå 1 mil med dom. Jag trodde att jag skulle börja gråta när vi kom fram. Men man uppskattar stunden då man kommer hem och man får lägga upp fötterna på en stol.
På söndagen vaknade jag av att johanna låg och stirrade på mig när jag sov, crazy syrsa! Mamma och pappa kom med bullar på morgonen och sen stack vi till IKEA, jag spenderade lite av mina presentkort och det blev: en lampa, två enerigsnåla lampor till min nya lampa, två lakan med gummiband, en vitlökspress och några skrubb saker man har i duschen. Gissa vad, jag är fortfarande pengar kvar! Efter IKEA åkte vi hem och åt mat och packade senare in sakerna i bilen och körde hem.

Idag gick jag upp tidigt och åkte in till lund lite tidigare än vad jag skulle för jag ville överraska älskling med en present. Jag hade bestämt mig för att köpa en titantöjning till hans öra, men dom hade inte såna töjningar. Ska beställa hem från internet istället.

Nu sitter jag här i min soffa med hunden bredvid mig, så stor han har blivit! Hela huset är fyllt med värmeljus som brinner och hösten håller på att susa utanför dörren. Löven ligger på marken redan med sina röda och oranga färger. Jag älskar denna årstid.

Nu ska jag se på film.



Vi hörs och ses!
Kram Amanda

tack tack tack!

Tack Kinga för uggsen, skit sköna och riktigt snygga.
Det var kul att träffa dig och Chucky, en liten energibomb. :)



nu ska jag kolla klart på systrar i jeans.

vi hörs och ses!
Kram Amanda

i'm home

hihi, kom till skåne igår. Träffade emmelie direkt i lund och gick hem till henne och käkade tacopaj och snackade lite. Stack hem tidigt eftersom jag hade tandläkare idag kl08.10 pust! Det gick bra förresten, jag lider av muntorrhet, har hål som måste lagas den 12 november och jag fick recept på flytande sak som jag ska gurgla 1-2 gånger om dagen. Men annars gick det ganska bra idag.

Sitter och har lagt över all min gamla musik som jag hade på pappas dator och över till min laptop. Nu känns det bättre och inte lika tomt i Itunes med mina ynka 30 låtar, nu sitter jag och myser till air traffic och är nöjd över att jag har 284 låtar på datorn. TJOHOOOO!
Det regnar ute idag och jag är ensam i huset, det var länge sen jag var själv. Faktiskt ganska skönt, men jag fattar inte hur man kan bo själv, om jag hade bott själv hade jag antingen haft tvn igång hela tiden eller Itunes. Jag måste ha ljud omkring mig. Eller så hade jag skaffat en katt som jag kunde prata med. Låter knäppt men jag pratar alltid med Chico eller Ozzy om allt och allting. De säger inte emot !


Funderar på att gå över till brorsan sen, undrar när han kommer hem? hmmm ...


Nu blir det film iaf.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Facebook

oh yes, Im back at facebook!

Så plinka in er på facebook och se till att hjälpas åt att fylla min vännerlista.
Inte för att jag är mer klok på hur hemsidan funkar sen sist, den har blivit ändrad ganska mycket eller har jag fel?


Jag är uttråkad !

Vi ses och hörs!
Kram Amanda

ÄNTLIGEN!

Jag har äntligen hittat ett ställe som säljer UGGS! Kostar 249 kr men är man väldigt skicklig som jag då är så kan jag nog fixa dom billigare. Skopunkten ta 3 betala för 2! Om jag flörtar med syrran så kanske hon köper 2 par på skopunkten och så slinker mina uggs ner i påsen samtidigt ^^
Jag älskar verkligen när jag tänker efter!  .. pratar med syrran på msn och planerar lite vad vi ska hitta på när jag kommer upp till jönköping. Det ska bli så kul, jönköping är mysigt tycker jag. Hade lätt kunnat bo där.



Och jag har ingen hjärnhinneinflammatio, syrran sa att om man kunde böja nacken bakåt så hade man inte det. Tack gode gud! Men jag vet nu varför jag mår dåligt . . . dam dam dam! kvinnoveckan. Tyck ännu mer synd om mig, eller rättare sagt. Tyck synd om älskling som måste stå ut med mig ^^ Haha.

Nu ska jag se på "How I met your mother" Jag älskar det programmet.

Vi ses och hörs!
Kram Amanda

Tyck synd om mig!

Detta är andra dagen nu som jag har ont i mitt huvud. Det går från näsryggen, bakom ögonen, pannan och sen spänner i hela huvudet. Sån hypokondriker som man är så läste jag en artikel på expressen.se att en 16-årig tjej i Vellinge hade dött av hjärnhinneinflammation och det enda hon hade känt var att hon hade ont i huvudet och trodde att hon hade fått influensan. Det är exakt så jag har känt nu ett par dagar ... jag vill inte dö! Jag får nog ringa mamma imorgon.

Annars idag så var jag och älskling på arbetsförmedlingen och pratade med vår handläggare, trevlig kvinna. Älsk var där inne i nästan en timme och pratade, jag satt och önskade att jag skulle slippa vara där inne så länge. När jag kom in så pratade jag så mycket så jag svarade på hennes frågor innan hon ens hade frågat så mitt möte gick på 20 minuter. Skulle satsa på att söka praktik inom kommunen i väntan på antagningsbeskedet från högskolan i december. Så så ser det ut.



Brorsan ringde innan ikväll, gjorde mig lite ledsen. Farmor, farfar och farbror, ingifta faster och kusinerna ska äta middag hemma hos mamma och pappa imorgon. Hade varit kul att få vara med men planerna är att jag inte åker ner förrän på måndag. Så får väl bli någon annan dag istället.

Nu tar mitt batteri snart slut på datorn och lat som jag är så orkar jag inte böjar mig bakåt för att ta sladden. Ska nog dressera Chico till att göra såna saker till mig.



Vi ses och hörs!
Kram Amanda


Coca + Chico = sant

Idag var jag och älskling på en playdate hemma hos Heidi och Martin och deras Grand Danois Coca.
Jag tror att Chicos manliga instinkter vaknade upp för han kunde inte låta bli henne och han luktade och hade sig. Hon bara stod där och tittade på honom och ibland kunde hon få fnatt på honom och springa runt i trädgården. Men det var enbart efter att Chico hade skällt på henne i några minuter.

Men träffen blev lyckad och de funkade bra ihop så nu kan de leka fler gånger. Vi var rädda att Chico skulle vara för rädd för henne iom att hon är duktigt mycket större än vad han är. Är lite sur över att jag inte hade min mobil med mig så att jag hade kunnat visa något foto på dem när de lekte. Det får bli någon annan dag.



Annars idag har älskling röjt i skogen och jag fick dammsugat huset och plockat undan lite. Senare ikväll tror jag att vårt hus kommer att bli invaderat av en massa män som vill se fotbollen ikväll. Svärfars viasat blev avstängt idag för att de hade missat att betala räkningen i tid och tydligen så är det nog bara vi som har Viasat Fotboll som de kan titta hos. Jag hoppas ch ber på att de hittar någon annan, är inte så sugen på att ha en massa skrikande män i huset ikväll. Värsta fall är väl att jag får hitta någon film och gå upp till sängen och lägga mig.

Nu ska jag se klart på Nigella!

Vi ses och hörs!
Kram Amanda

Love, sex and magic

Kvällens låtlista!

- Flo rida feat Kisha - Right round
- Justin Timberlake feat Ciara - Love, sex, magic
- September - Cant get over
David Guetta feat Kelly Rowland - When love take over
- Agnes - Release me
- Cascada - Evacuate the dancefloor

Får lite sentimentala känslor av vissa låtar. Vill tillbaka till stockholm med klassen och åka karuseller med Ygen igen. Shit va kul det var.

Idag har jag skickat in ansökningar till högskolan inför VT 2010. Första dagen idag som man kunde skicka in så jag har tills den 15 oktober på mig att lägga till eller ta ifrån. Får gå och smaka på det lite innan jag helt bestämmer mig. Idag skickade jag iväg till Kristianstad och Karlskrona. Det blev så här:
- Sjuksköterskaprogrammet i Kristianstad (180 p)
- Sjuksköterskaprogrammet i Karlskrona (180 p)
- Beteendevetenskap Neuropsykiatri och kriminalitet i Kristianstad (kurs på 7.5 p)
Ska gå och fundera och kolla runt lite till om det finns fler enstaka kurser som jag tycker är intressanta.

Jag fick förresten svar från företaget jag hade skickat in en ansökan till. De skulle kolla på alla som hade skickat in och sen skulle de höra av sig till de som de ville ha intervju med. Håll tummarna för mig!


Har så extremt ont i huvudet och mina ögon gör ont . Är det påväg mot en förkylning eller?  Hoppas inte det.

Nu skriver bror min på msn, får väl vara social.


Vi ses och hörs!
Kram Amanda


tussen...

... brukar jag kalla chico för när han är trött. Det visste ni inte!

Måste bara lägga upp en bild för att hålla er uppdaterade där nere i Skåne.



Som han växer! Bilden togs i torsdes nere på fotbollen.

Kom på att jag måste skaffa mig en våg, inte för min skull utan för Chicos skull så att vi kan hålla koll på hans vikt. Jag ställer mig bara på vågen när jag kommer ner och hälsar på mamma och pappa.


Förlåt mig men jag kollar på Svenska Hollywoodfruar och jag stör mig som fan på hon Anna Anka, så snobbig hon är. man ser verkligen på henne att hon tror att hon är något. Säger bara det, hade hon inte varit gift med Paul Anka så hade hon bara varit en helt vanlig jäkla skåning. Hon tjatar som fan om bakterier och ad hon stör sig på, prata istället enbart om hur det är att vara Paul Ankas fru!  Usch, skärpning!


Vi ses och hörs!
Kram Amanda

"call me your sugar"

haha så kan man också döpa sitt inlägg till.

idag har jag inte gjort så mycket, älskling köpte ny dammsugare idag för vår gamla suger dåligt (haha, hur låter inte det?). När han kom hem så skulle vi testa dammsugaren och vi båda blir lika besvikna, denna var inte alls mycket bättre. Men vi hade dragit bort typ gummi runt locket och trodde att det inte skulle vara där. men det skulle det visst, så det läckte ut en massa luft när vi startade den. Det var det som var problemet. Sen tömde vi påsen på den gamla dammsugaren och rensade filtret, sen gick den lika bra som den nya!  Onödigt att köpa ny då, men älskling kom på att då har vi en på ovanvåningen och en på nedanvåningen!  smart, slipper vi bära den upp och ner hela tiden. Är det höjden på lathet? Det tror jag!



Kollade på gamla bilder på min bilddagbok. Hittade min favoritbild på mig och kusinen Oskar. Vet inte om jag ska ladda upp den här eftersom jag inte vet om de tycker att det är okej. Så det får vänta, men jag tror att alla redan vet vilken jag menar, ni som känner mig.

Fick bestämt lite träffar tills jag kommer ner till Skåne. Ska träffa Nora och Lutte på onsdagen och sen Petra och Emmelie också, men vilken dag det blir vet jag inte. Ska bli kul att åka hem, längtar till Jönköping!


Vi ses och hörs!
Kram Amanda

smått och gott

Sitter i soffan nu denna måndag förmiddag. Hunden ligger bredvid mig och morrar åt min spegelbild i tvn. Lite störigt faktiskt. Lyssnar på lite musik och myser här. Kan vara skönt det med.

Fick ett svar från dem som jag sökte jobb hos och de skulle höra av sig inom kort till de som de ville skulle komma in på intervju, håll tummarna ! Måste lägga in en påminnelse till mig att jag ska söka till högskola imorgon. Får inte glömma, nu jäklar ska jag söka i tid och inte söka sista dagen.


Mamma och pappa kom hem ifrån Italien igår, skönt att ha dem hemma i Sverige. Ska åka till dem nästa vecka och vara där hela veckan. Passa på att gå till tandläkaren, träffa vänner och sen på helgen åker vi till Jönköping för att hälsa på syrran. Tycker om att åka dit, som en liten minisemester. Funderar på att ta bussen dit och julshoppa som jag gjorde för något år sen. Riktigt mysigt, ska bara fixa lite pengar först.



Igår var dte fotboll hela dagen, dubbelmatch för W-town. Var i kiosken från 11 och kom hem vid halv 7. Det regnade nästan hela dagen och det var kallt. Inget av lagen vann men det blev 1-1 lika till A-laget och sen 1-3 till B-laget. Men älskling vann 500 kr på resultatet i A matchen. Det satt ganska bra faktiskt. firades med pizza när vi kom hem. Kände för första gången också när svägerskans bebis sparkade i magen. Eller det var rättare sagt rumpan som puffade på magen. Riktigt roligt.

Vill ha filmtips!!

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Stekta gröna tomater

Äntligen har jag hittat filmen! Stekta gröna tomater har varit en av mina favorit filmer. Mamma tog fram den en regnig eftermiddag när jag var liten och hon satte igång den och jag var fast. En otroligt bra film. Säger bara att ni ska titta på den.


Om ni vill veta ...

... så önskar brorsan sig DARCY SHIRT på Nelly.com. Den kostar 599 kr och jag trodde först att han ville att jag skulle köpa den till honom. Jag lovar, hade jag haft pengar hade jag köpt den, men är man fattig arbetslös tjej på 19 år som får leva på sin pojkväns A-kassa så är oddsen väldigt låga att jag skulle kunna köpa skjortan. Du får ett paket tuggummi av mig. Haha !

Jag sitter och diskuterar bloggar med Gud på msn och fick lite bra tips på hemsidor som är är roliga att läsa. Som denna ---> http://blogg.stureplan.se/bloggkommentatorerna/  sjukt rolig! Här slipper man att läsa sina 25 olika bloggar/dag, den hemsidan uppdaterar allt om vad som har hänt på andra bloggar. Tummen upp!


sitter också och stör mig på att jag inte kan hitta Mark Cohn - Walking in memphis i inspelad version, utan Cher! Känns omöjligt. Blev sugen på att lyssna på såna gamla godingar. Lyssnade innan på Tracu Chapman innan också, "talking bout a revolution" är otroligt bra! Sån mysmusik.

Nej nu ska jag kolla upp var man kan hitta jeans leggins. En tjej kom fram till fotbollen och frågade om jag visste vart man kunde köpa såna. Så gulligt :)


Vi ses och hörs!
Kram Amanda

man blir ju rädd

Jag har suttit och läst olika bloggare och försökt hitta någon som jag tycker om och tycker är intressant, men det är ytterst få som verkligen är intressanta och ger mig något. Det är väl Laila med hennes nyttighets tips som jag kan läsa, Foki och hennes blogg är intressant för hon hittar väldigt coola grejer på internet som jag alltid velat hitta själv men inte haft tålamodet till. Sen är det Stina-Lee som är allmänt härlig och jag gillar hennes klädstil + att hon är gravid och ska få när som helst. Kenza är också ganska rolig att läsa ibland.

Sen har man ju lyckats med att hitta såna som alla snackar om typ Kissie, AmandaVarDet och Bitch och jag blir bara mörkrädd. Jag vill egentligen inte gå in och läsa deras bloggar för jag vet att de tjänar penagr för varje gång jag klickar på deras namn. Jag fattar inte riktigt det att man kan tjäna pengar på att blogga. Jag kan förstå de som redan är kända personer och som bloggar för de har ju egentligen förtjänat deras uppmärksamhet genom något annat. Men Kissie är ju bara en helt vanlig 17? åring som bor någonstans nära Stockholm med nästan vitt hår och snart förstorade bröst. Vad är det som är så intressant med henne? Hon är som nästan alla andra tjejer i den åldern. Okej jag var ingen sån men vissa trivs med att vara såna och det är helt okej med mig, så länge jag slipper att vara i närheten.

Jag fattar inte varför alla ska komma på sätt genom att bli känd, va med i någon realityserie istället typ som Big Brother eller Robinson om ni vill bli kända och sen kan ni börja blogga.
Fast jag har mig själv att skylla, jag kan ju bara helt enkelt sluta att läsa alla bloggar som jag inte riktigt förstår mig på, men jag är nog bara den som dras till saker som jag stör mig på.


Anledningen till att jag bloggar är att jag vill ge mina vänner och min familj en chans att följa med vad som händer i mitt liv eftersom jag flyttade ifrån dem och är inte lika nära som jag var innan. Jag vill inte bli känd, jag gör inte heller reklam och spammar folk med min blogg för att visa att jag finns. Låter folket komma till mig istället.



Nu ska jag kolla på Sverige - Malta !

Vi ses och hörs!
Kram Amanda

Tips!

Musiktips till folket blir det idag denna tisdagmorgon.

Akon - Beautiful ... Mysig kärlekslåt som inte alls är för smörig så att man blir spyfärdig. Tänker på min sambo när jag lyssnar på låten.
Jay Sean feat Lil Wayne - Down ... Hörde den för ett tag sen på MTV men kom inte ihåg vad den hette. Så lyssnade jag på Akons låt och Jay Sean sjöng i den och då kom jag ihåg honom. Tur det. Riktigt bra låt, också lite kärlek och smör. Tycker om texten som Lil Wayne sjunger. Jag är ju den som lyssnar på texten !

Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Ont i halsen, trött, ont i huvudet. Bara det inte är svininfluensan!
Nu ska jag göra te till mig.


Vi ses och hörs!
Kram Amanda

Köttbullen

Köttbullen är nog allas vän. Den är god att äta med familjen med brunsås, potatis och lingon. Gärna lite gröna ärtor till som pricken över i:et. Den är god att äta annandag jul på en macka med majonäs på. Hundar älskar också köttbullar.

Detta inlägget är ett tips till er hundägare som behöver hjälp med att få er hund att lyssna på er.
Jag och min sambo har lyckats med det mesta med Chico, han kan sitt, ligg, rulla runt, tass, high ten, ge kramar men vi har haft problem med att han ska komma när vi kallar på honom. Han kommer när han själv känner för det och oftast slutar den sista kisserundan med att vi antingen kopplar honom eller att vi får springa runt och jaga honom i trädgården i 20 minuter.
Sen i lördags fick vi tipset från en Grand Danois ägare att vi skulle locka honom med en köttbulle. Jag trodde att det inte skulle funka för jag brukar alltid locka honom med levergodis och det har inte funkat. Men vi gav det ett försök och jag fick en käftsmäll, det funkade! Han kom som ett skott och det har han gjort sen dess.

Så ni som har hundar och vill ha tips om hur man får sin hund att göra det man vill! Testa med en köttbulle!




Detta lyckades vi lära honom men dock utan köttbullens hjälp.


Vi ses och hörs!
Kram Amanda

Kotlettattaaaack!




Har någon några filmtips till mig och min kära sambo?




Älskling och Chico i soffan.


Idag har jag och älskling varit duktiga ute i trädgården. Han klippte gräset och jag slet med att rensa mellan plattorna. Vilket slavgöra men fatta hur fint det blev. Nu ser det rent och prydligt ut. Det enda som måste bort är alla äpplen också sen är trädgården jätte fin.
Mor och far är i Italien nu, de åkte i söndags förmiddag och jag tror att de är framme i Rom nu. Fuskigt men som mamma sa, jag har något att se fram emot sen när jag har råd med att åka utomlands med älskling.

Som jag skrev innan så snälla ge mig lute filmtips, har kollat på alla Harry Potter nu i några dagar och är sugen på något nytt. Kom på en film som jag såg tillsammans med min bror och min kusin när jag var liten, blev så sugen på att se den igen men hittar inte den någonstans. Så vet ni var man kan hitta "Bio-dome" så tipsa mig!


Vi hörs och ses!
Kram Amanda

 


Nyttighets dag!

Idag känner jag mig duktig.
Jag åt liten frukost, gick en lång runda med hunden och fick mig lite intervallträning samtidigt med branta backar och varierade med snabb och långsam gånghastighet. Åt en tallrik med nudlar med tomat och majs och senare åt vi potatisklyftor, köttbullar, brunsås och lingon till middag. Känner mig faktiskt duktig.
Senare ikväll ska jag försöka få ut älskling på en runda ner till svärmor och dricka kaffe, kommer att bli en utmaning men sånt gillar jag.


Hittade en bild på Chico och mig från den dagen då vi hade hämtat honom i Hemingsmåla, var ganska kul att se hur mycket han har vuxit. Nu är han ca 50 cm i mankhöjd och väger 25 kg. Jag ångrar mig lite att vi inte vägde och mätte honom när vi fick honom så att man kunde ha lite koll på hur han utvecklas. Så det är ett tips till er som funderar på att skaffa hund. Anteckna!
Tycker att det borde finnas "Mitt första år"-bok för hundar också.





Taget den 17 Maj 2009

Vi ses och hörs!
Kram Amanda


random shiet!

Igår bestämde jag och min sambo oss för att vi skulle gå upp tidigt och göra nytta ute i trädgården för den ser verkligen för j***klig ut! Men hur blev det? JO jag gick upp klockan 08.30, ändå lagom i tid. Jag duschade och klädde på mig, gick ner och gjorde kaffe som vanligt. Jag är nog koffeinberoende. Hittade sambon och hunden i soffan, dom sov. jag satte igång "Confessions of an Shopaholic" och nu sitter jag här. Nu är klockan nästan 11 och jag har inte gjort något vettigt.

Hunden blev sjuk innan idag och höll nästan på att spy ner hela skinnsoffan, men jag hann dra ner honom på golvet så han lyckades att spy ner nästan hela vardagsrummet. Jag måste erkänn att jag har läst omvårdnad och jag klarar av att se nästan allting, men spyor är  det värsta som finns! Jag hatar när någon spyr. Men det var synd om vovvsingen så vi får skämma bort honom idag så får vi se hur det fortsätter.


Jag har kommit på det att jag tittar mycket på shoppingfilmer bara för att jag inte själv har råd med att gå ut och shoppa varje dag. På så sätt får jag ut mitt shoppingbegär utan att slänga ut en massa pengar.
Lite smart faktiskt!

Nu ska jag ut och kraffsa ihop en massa falläpplen och slänga ut i skogen. Vem vet, kanske det kommer en älg och traskar förbi någon morgon/kväll!



Höll på att glömma, måste hylla min vän Ygen som har bestämt sig för att flytta till Tenerife för att jobba. Jag visste att hon skulle återvända efter praktiken. Hade inte jag stoppat henne så hade hon låtit mig fått flyga hem helt ensam då den 8 mars. Din lyckost! Jag lovar att jag ska komma och hälsa på. Hoppas du får jobbet på Vintersol.


Vi hörs och ses!
Kram Amanda

RSS 2.0