Nytt år

tjohooo, idag är det äntligen slutet på år 2009. Ett helt underbart år med en massa äventyr.

Januari 2009 åkte jag och Ygen till Teneriffa i 6 veckor för att vi skulle praktisera på Clinica Vintersol. Jag lärde mig väldigt mycket om mig själv. Mest att ta eget ansvar. Handla helt själv, planera pengar och det var även min första gång som jag var utomlands utan förälder. Fick även vara med om världens näststörsta karneval, det blev ett minne för livet.
Under den tiden bestämde jag och daniel oss för att flytta ihop också. Han köpte ett hus precis i utkanten av v-town och vi har bott här sen maj tror jag.
I maj köpte vi vår lilla goding Chico.
I juni tog jag studenten från Consensum Vård- och Hälsogymnasium.
Sen har jag varit arbetssökande sen min student och sökt in på högskolan men har inte kommit in eller lyckats få något jobb. Så nu känner jag att år 2010 kommer att bli ett år som inte kommer att bli sämre än 2009 utan bara bättre.

Förresten, på tal om högskolan så fick jag antagningsbesked 2 idag och nu är jag reserv 26 i Karlskrona. Fr väl hoppas att 26 st säger nej haha. Skulle inte tro det.


Kylan har kommit in i blekinge, vi har 12 minus, snö ute och solen skiner. Dock är det inte som igår att det var skönt att vara ute utan nu fryser näsan till is och det gör ont att andas. Daniels skägg får istappar, men hunden trivs i kylan iaf.
Vi har förresten äntligen skaffat batterier till vår kamera så jag kommer att ta en massa foton ikväll som jag sen ska lägga upp.


Mamma och pappa kommer imorgon och lämnar mina julklappar som jag inte fick med upp. Ja jag fick för mycket julklappar så att jag inte orkade bära allt. Så de kommer inom oss imorgon när de ska åka hem. De ska ju bo på hotell idag tills imorgon och fira nyår med faster och hennes man. Så mysigt och fuskigt. Men det förtjänar dom.

Nu ska jag gå och duscha och fundera ut hur jag ska ha håret ikväll.


Vi hörs och ses!
kram Amanda


Förresten ... Gott Nytt År på er alla !

Glad

Idag känner jag mig glad :)

Vädret var helt underbart idag, solen sken men ändå hade vi 5 minus. Man frös inte när man gick ut utan det var mer värme men ändå så var det kallt.
Har skuttat rundor med flätor i håret, mina nya kläder och mammas hemmastickade raggsockor. Dammsugat hela huset, städat toan, betalat räkningar och sökt 5 jobb. Även skrivit in mig på Platsnytt Skåne så nu finns jag med i deras register. Platsnytt Skåne är typ för USiL och UMAS. Håll tummarna för mig med. Även kollat lite på andra studier typ som målare, kriminalvårdare eller socialpedagog. Hade jag passat som något av det? Jag är riktigt sugen på målare. Behöver hjälp dock, var hittar jag en bra målarutbildning?


Imorgon är det nästan början på det nya året. Ska bli skönt med ett nytt år faktiskt. Lämna det gamla åt det förflutna och börja med något nytt. Hoppas att nästa år innehåller ett jobb för mig.



Ps. jag fattar inte hur ett packet med 4 batterier ska kosta så mycket? 45 kr för 4 sketna batterier! Snälla ge mig en kamera utan batterier som man kan ladda genom att plugga in den i väggen eller ge mig uppladdnings batterier.

Har kommit på förresten vad jag önskar mig när jag fyller 20. Alltså om 8 månader!  Jag önskar mig en tripp över till Tyskland och sen en systemkamera. Det är det enda jag önskar mig för resten har jag. Eller kanske en ny mobil hade inte suttit fel. Har bara haft gamla mobiler utom en, så nu är det dags för en helt ny. Så det vill jag också ha. Är jag för tidigt ute med önskelistan?


Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Jul

Nu är nästan julen över. Enligt mig är julen över efter nyår, då är vi inne på ett nytt år och julveckan är slut. Visst det kan fortfarande vara vinter men inte jul!

Jag är uppe i mitt fina och kalla blekinge igen. Snön var inte borta som den är i skåne, gången upp till huset var en isbana och jag fick eskort upp för att jag inte skulle ramla. Men det löste vi med en spade och borste, vi hackade och hackade och nästan allt försvann. När jag vaknade i morse så var himlen vit. Så nu är marken lika full med snö igen, ATTANS!



Hunden har börjat bete sig som en 5-åring. Man ser såna liknelser så man nästan kunde tro att han var en människa. När man skäller på honom så lägger han sig på golvet och sprattlar och skäller som att han sa något till oss. Nu har han bestämt sig för att han ska hoppa upp och sitta i mitt knä. Tänk er att jag sitter på en vanlig köksstol och han ska upp i mitt knä och balansera. Han är inte den lilla hunden heller.
Daniel har satt upp fågelbollar i träden så ibland kan man knappt se grenarna så mycket småfåglar vi har. Mysigt värre och katten har ett bufébord att välja mellan.



Julafton var lyckad, jag fick allt jag önskade mig. Tack alla :) Hoppas att ni andra också fick vad ni önskade er och hade en mysig julafton.

Nyår firas hos svärmor och svärfar med middag.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Förresten ....

.... Glömt att nämna men jag hade besöksrekord den 6/12.
Det var hela 11 personer som läste min blogg då.

Känn på den ni!
HAHAH!


Ganska pinsamt att vara stolt över 11 läsare när andra har typ 50.000 läsare dagligen.

Kallt!

Snön faller så lugnt ner till marken och julkänslan bara strömmar överallt. Men en nackdel!

Den dagen då sotaren ska komma och kolla skorstenen och gör att vi är tvungna att stänga av värmen i huset, det är då vi får 4 minus och jag lovar, det är lika kallt inomhus som utomhus. Funderar på att ta på mig min jacka.
Sotaren kommer inte förräns vid 1 så det är ju en timme dit.


Idag hade vi besök från skåne. Svärmors vänninas dotter hade kört vilse och hamnade i vilshult, hur fattar jag inte? Så hon och svärmor kom upp på en kopp kaffe, väldigt trevligt. Fint att höra en redig skåning !


Jag är nervös. 4/5 gånger jag har åkt hem via älmhult så har inte maskinen på bussen fungerat och jag har varit tvungen att gå in på stationen för att köpa biljett. Nu har jag inga lösa pengar utan bara mitt Jojo-kort och älmhult har inte dom skånetrafikenmaskinerna som tar Jojo-kort utan bara dom gamla maskinerna. Så jag kanske riskerar att fastna i Älmhult. Men har dock 50 minuter på mig att lösa problemet innan tåget går. Så pappa läser du detta så kanske jag måste låna pengar. haha! Nej skämt åsido, jag får skälla på en konduktör (stavning?) på tåget.

Jag har äntligen lärt mig att fläta mitt hår. Dock i såna bebisflätor som hänger på sidorna och visst det sticker väl ut ett par tofsar här och där. Men man ser att det är flätor! Tycker om att ha håret i flätor eller tofsar på sidorna när jag åker tåg. då är inte håret ivägen.
Men nu ska jag packa ner min dator och fixa det sista. Så vi ses nere i STP <3


Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Snön ligger på marken

Tjohooo, nu är det juuuul !

Så kul att se snön falla ner på marken och att den stannar kvar. Ingen slask än ska det vara. Det kan komma i februari eller något.
Igår var det första gången både katt och hund upplevde snön och det var blandade reaktioner. Katten han satt utomhus förskräckt och tittade upp i himlen och undrade va fan det var som föll ner. Hunden han skuttade omkring och grävde ner nosen i snön och var överlycklig. Jag tror att katten fick lite överlevnadsinstinkter för imorse försökte han komma in med en död mus i munnen. Svärmor blev skit rädd och började skrika på katten haha. Det var första gången han har kommit upp med en mus på altanen. Annars brukar han ligga under ett äppleträd och leka med dom.


Min väska är packad och jag har dubbelcheckat med buss och tågtider tills imorgon.


Hunden står och yler vid dörren, vi vet inte vad det är. Har varit ute med honom minst 8 gånger redan idag och ändå är han inte nöjd. Får klä på mig snökläderna och sen gå till skogen en stund.

Avslutar med en bild på Chico :)


You and me could write a bad romance

GaGa oh lala


Haha har blivit galen i Lady Gaga - Bad Romance, lyssnar på den så ofta jag kan.
En annan låt är Adele - Right as rain, lite jazz känsla på den.
Och när jag väl håller på så John Mayer - Who says . Love it!!!

Idag är jag glad, Erik vann Idol igår och för en gångs skull så vinner den jag vill ska vinna. Annars har jag alltid haft fel. Fast förra året så ville jag inte att någon skulle vinna. Men gud vad jag blev glad. Men störde mig på en sak, Eriks flickvän. Kan man försöka sno rampljuset mer än henne? Visst att man går upp till honom och pussigullar lite men att stå där över nästan 2 minuter är lite överdrivet, speciellt när han backar och alla andra deltagarna kommer fram till honom så står hon kvar pån scenkanten.
Det är ju inte så att hon inte kommer att bli typ som en lokalkändis ändå, hon kommer bli Idol-Eriks flickvän som alla småtjejer kommer att vara dödsavundsjuka på.
Skitsamma, Erik var grymt bra och detta är första gången sen Idol-Sebastian kom tvåa som jag verkligen tycker om någon Idol.


Fick också höra av min kusin Emil att kusin Anna har förlovat sig med sin sambo Andreas. Grattis grattis, ni är perfekta för varandra. <3
(Fast egentligen vet jag inte om jag ska skriva det här om de vill själva berätta det senare? Hmmm, jag får leka förvånad och de får ni andra också göra som läser detta!)

Det är lördag idag, älsk är iväg på fotboll i Kyrkhult. jag följde inte med. Glöm det att jag sitter i minusgrader och tittar på fotboll utomhus. Så glad är jag inte för fotboll.



Middag hos svärförälderna senare kanske, mums!

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Skogspromenad

Det är mysigt att gå i skogen. Man känner sig fri och jag älskar lukten av gräs, träd och jord. Att se sin hund springa runt och skutta, letar efter pinnar och känna sig fri är nog det bästa att se. Han är verkligen lycklig i skogen för där slipper han koppel och asfalt. Han sprang sig trött på 20 minuter och mig med för den delen. Jag sprang också faktiskt.



Jag känner mig glad och duktig. Jag trodde att jag helt skulle gå ner mig efter antagningsbeskedet men jag tog tag i det, mejlade min handledare på AF och fått nummer och namn till SYO på komvux och en person på Idoffs i Olofström. Skickade iväg ett mejl till en massör och la in mitt CV på IKEA. Allt detta på 2 dagar, det verkar lite men för mig så har jag varit aktiv.


Stod i kiosken på OIK matchen igår, tyvärr vann OIK mot Pantern igår med 3-2 men det var en rolig kväll. Vi stod och skrattade och skämtade, pratade om djupa saker och jämförde djur. Undvek OIKs bästa forward som inte kunde svenska så det blev lite jobbigt i kiosken med allt godis ^^ " Can I have some worms?" Hahaha! Tror att Daniel blev lite generad när han stod bredvid honom.



Börjar längta hem lite faktiskt. Känner att jag vill ha en kram av mamma och pappa. Känna deras dofter och höra deras snarkningar i fåtöljerna. Usch jag saknar er :(
Bara ett par dagar till.

Vi hörs och ses!
Kram Amanda


Morbror <3

Kom ju på att jag har berättat om att min kära sambo har blivit farbror. Jag lyckades också att dokumentera första gången han vågade hålla i lilla Jessica. Han är precis som pappa som inte riktigt vill hålla i för små barn. Ganska gulligt faktiskt.

Här är bilden iaf. Jag vet kanske inte den fräschaste bilden precis men den är fin <3


Tisdag

Jag fick sova till 9 idag. Jag är så lycklig. Men är jag utvilad? Nej!
Jga förstår inte mig på min kropp, jag är så trött och ändå har jag lagt mig vid 22-22.30 och gått upp vid 7 nu i två veckor för att komma in i en rutin. Men ändå så är jag trött, har ont i huvudet och nästan alltid smågrinig.
Hade en föreläsning igår om självkänsla och stress och jag tror att om Ingela har rätt så är jag nog påväg att gå ner i en stressdepression eller något. Absolut allting stämmer in på mig.

Jag har besökt studera.nu minst 6 ggr/dag sen vi gick in i december månad. Först igår kväll stod de att de hade börjat förbereda urvalsprocessen. Jag kommer inte att våga se beskedet själv. AAAAAAAAAAAAAAH!


Efter mötet så hämtade älsk mig i Olofström på crossen. Riktigt kul att åka cross faktiskt. Men jobbigt. Jag har ont i magen och låren eftersom på en cross finns de inga fotstöd till passagerare så jag fick ju hålla upp mina ben hela vägen och de e långt mellan Olofström och Vilshult när man tar skogshållet och inom Mats. Tog en kopp kaffe hos honom och sen visade Daniel mig crossbanan som de har byggt och sen hälsade vi på kattungar. Vi funderar på att skaffa en leksak till Ozzy men vi har inte bestämt oss om vilken av katterna vi ska ta.


En sak som är lute olikt mig är att jag är riktigt sugen på att gå en skogspromenad och ha med ostmackor och varm oboy. Chico har fått en chock nu när både jag och älsk har varit borta 2 dagar i veckan så han är lite hyper nu när vi väl är hemma, så får gå en lång runda med honom så att han får springa av sig.
Satt och tittade på nätet lite på en klövjeväska till hundar som är som en väst med tyngder på sidorna som ger hunden både en uppgift under promenaden (alltså att bära en sak, ger mentalträning) och sen tyngderna gör att han får anstränga sig lite mer när han går. (det ger fysiskträning)



Onsdag imorgon och då blir det Folkets Hus med coachgänget och senare på kvällen ska jag stå i kiosken på ishockeyn. Undrar hur jag kommer att orka det.

Nu ska jag se om beskedet är färdigt.

Vi hörs och ses
Kram Amanda

2:a advent

Idag ska jag börja med en hälsning till min farmor som är en av mina trogna läsare!  Ser du, jag har bytat foto nu! Hahaha.

I veckan har man varit duktig och gått på jobbcoachmöte, sökt jobb, bakat lussekatter, hjälpt svärmor med att göra 3 st smörgåstårtor och sen varit duktig och ätit smörgåstårta.

Det var ju kalas i w-town hos svärfar som fyller 40 år iår, en ung karl! Han fyller egentligen år på lillejul, men de flesta är ju ganska upptagna då så det blev denna helg istället. En riktig lyckad kväll blev det med en massa mat, skratt, skrik och vin. Ja jag drack vin igår, det känns i huvudet idag men det är en smäll man får ta. Jag vet inte vad som har hänt med mig men jag går omkring och är sugen på vitt vin stup i kvarten. Låter inte bra, men som tur är så har vi inget vin i huset så ni behöver inte vara oroliga. Kom på att det lät konstigt att jag är sugen på vin hela tiden. Förlåt Farmor!



Just nu är raggsockorna placerade på fötterna och hunden ligger bredvid mig och sover, det var en tuff kväll för honom med igår. Älsk är i Hässleholm och spelar cup, håller tummarna om att de går vidare. För att gör denna andra advent riktigt julig så tror jag nog att jag sätter igång min nystartade jultradition som jag har gjort ett par år i rad nu. Jag ska se på The Grinch! Jag älskar Jim Carrey i denna mysiga och juliga film. Men jag vill inte vara ensam och titta på den, så jag funderar på att jag kanske måste hålla mig tills jag är hos föräldrarna med syrran vid min sida. Det är inte samma sak annars.

En sak jag bara måste skriva här bara för att jag har en sån riktig skadeglädje över denna händelse! Jag läste både på Aftonbladet.se och Expressen.se att Paul Anka vill skiljas från Anna Anka! Jag är så lycklig! Det visar sig att hennes äckliga relationsråd om att man ska göra allt som behagar sin man så fort han ber om det. BULL SHIT! Dom ska få behöva fjäska lite för det! Hihi, nu hoppas jag bara på att allt detta stämmer om att han vill skiljas!



Nu kallar kaffekoppen <3

Vi hörs och ses!
Kram Amanda

Sitter här

Jaha då sitter man här igen vid datorn och man har absolut ingenting att göra.

Var på mitt möte hos jobbcoachen igår och det gick väl bra. De flesta känner redan varandra och jag är typ ensamvargen, men det var faktiskt en tjej som erbjöd sig att köra mig till bussen. Men tackade nej för bussen skulle inte gå förrän 1 timme så jag gick så tog de lite tid och jag fick upp värmen+ att jag fick mig lite motion. Inte illa det ni!
Känner mig faktiskt flitig med jobbsökandet när jag tänker efter, jag skrev in i min kalender på flexus och när man tittade så var det inte stora mellanrum mellan jobbsökningarna.

Varje morgon jag vaknar nu så vill jag bara springa ner och starta datorn för att se om mitt antagningsbesked har kommit, men sen så får jag ångest varje gång jag trycker upp internet - Tänk så har jag inte kommit in någonstans? Tänk så är jag reserv igen? Vad ska jag göra om jag har kommit in? Kommer jag att få lika bra vänner där som på gymnasiet? Tänk så trivs jag inte? Det ploppar upp en massa frågor i hjärnan varej gång. När jag väl ser att beskedet har kommit så kommer jag inte våga kolla. Det är så mycket som står på spel känns det som.



Jag har äntligen fått en julkänsla i kroppen. Varje gång jag går ner för trappan på morgonen så skiner julstjärnan i fönstret och det luktar kaffe i hela huset. Det enda som saknas är min julgran och den ska vi snart gå ut och hugga i skogen. Det var alltid en dröm jag hade när jag var liten. Att vi skulle åka ut i skogen hela familjen och gå runt och leta efter den perfekta granen. Och inte gå till viadukten i Staffanstorp bland alla bilar och bråka om vilken gran som var bäst. Men visst, det var en viss charm i det också.
För att åka julkänslan lite till så ska jag nog prova på att baka lussekatter för första gången. Jag har ingen kesella hemma så det får bli utan, så jag hoppas att jag inte misslyckas och får torra lussekatter!

Chico har börjat bli stor och envis. Jag kan inte gå ut och gå med honom i koppel längre. Han gör allt de han inte ska göra så som hoppa, bita i koppel, bita i jackan och göra mig sur. Det är värsta kriget mellan oss två när vi är ute och går vilket är så tråkigt för jag har hittat en mysig väg i skogen nu, men den blir inte så mysig när man har dragkamp med en 30 kg rottweiler. Folk blir ju rädda och går över på andra sidan vägen  för att undvika oss. Ska försöka hitta en väst där man lägger i tyngder som gör att han måste anstränga sig mer när han går + att han får en uppgift som är mer mental träning för honom.
Så det ska jag faktiskt göra nu, men först får ni se en bild jag tog häromdagen. Ser ni någon skillnad?


RSS 2.0